ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολάκης: Αντιμετώπισα τον κ.Κυμπουρόπουλο ως ισότιμο πολιτικό συνομιλητή

21:14 - 09 Μαϊ 2019 | Πολιτική
Σε απάντηση ως προς τις επιθέσεις που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα για το πολιτικό του ύφος, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Παλάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ αναφέρθηκε στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας αλλά και στο συμβάν με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε ανεπαρκή και φυγόπονο τον κ. Μητσοτάκη «Έκανε μια ομιλία ανερμάτιστη, ένα συνονθύλευμα τσιτάτων χωρίς συμπέρασμα. Δεν τα έχει γράψει ο ίδιος αλλά το έκανε το γνωστό συγκρότημα της διαπλοκής που βρίσκεται πίσω από τη Ν.Δ.» και συνέχισε «Δεν σας κάνει εντύπωση κύριε Μητσοτάκη που σας χειροκρότησαν όχι τόσο ζωηρά οι βουλευτές σας; Είναι για τον ίδιο λόγο που όταν βγαίνετε σε κάποια τηλεόραση πέφτει η τηλεθέαση. Το εκτόπισμα σας είναι μικρό και θα αποδειχθεί στις εκλογές της 26ης Μαΐου όταν θα κινηθεί, από το κόμμα σας η διαδικασία αντικατάστασής σας για την ήττα που θα υποστείτε».

 «Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι είμαι γραφικός, φασίστας την ημέρα μάλιστα της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Είμαι πράγματι γραφικός γιατί τολμώ να πω δημόσια αυτά που υπόλοιποι φοβούνται», τόνισε ο ίδιος. «Είμαι φασίστας γιατί δεν έκανα μήνυση ή αγωγή σε κανέναν πολιτικό ή δημοσιογράφο που με λοιδόρησαν, που με έχουν υβρίσει χυδαία από σκύλο ως αρκουδιάρη», ανέφερε και συμπλήρωσε «Είμαι φασίστας διότι κατάργησα το εισιτήριο των 5 ευρώ».

Αναφερόμενος στην ακραία βία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που «έκλεψαν την εργασία και τις συντάξεις των πολιτών», επισήμανε ότι «έχω θυσιάσει τη ζωή του για να σώσω χιλιάδες ανθρώπους και εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα και όχι στο δημόσιο. Δεν προσλήφθηκα αμέσως στο δημόσιο όπως έγινε με εσάς κ. Μητσοτάκη». «Δεν πήρα δώρα από τη Siemens και δεν ήμουν κολλητός του Χριστοφοράκου. Δεν έχουμε εταιρείες offshore ούτε χρηματοδοτηθήκαμε από άγνωστες offshore», πρόσθεσε.

Για το θέμα των δανείων που έλαβε, επισήμανε ότι έβαλε υποθήκη το σπίτι του και πληρώνει κανονικά τις δόσεις και όχι σαν κάποιους «που πήραν δάνεια με αέρα και δεν τα πληρώνουν τώρα». 

«Ό,τι έχω καταφέρει το οφείλω στην έντιμη και επίπονη προσπάθεια μου και την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειας μου, και όχι στο γεγονός ότι ήμουν ο γιος του μπαμπά μου», είπε ο Παύλος Πολάκης για να συμπληρώσει ότι «έχουμε χαλύβδινη και ατσάλινη υπομονή για να αντέξουμε τον πόλεμο από τα συμφέροντα που έχασαν εκατομμύρια γιατί τους κόψαμε τον πακτωλό των χρημάτων που νέμονταν τα προηγούμενα χρόνια καταληστεύοντας τον χώρο της υγείας».

«Αντιμετώπισα τον κ. Κυμπουρόπουλο ως ισότιμο πολιτικό συνομιλητή. Πιστεύω ακράδαντα ότι βρίσκεται στο ίδιο ύψος με όλους μας. Δεν είμαι εγώ που έδειξα έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο του αλλά τα στελέχη σας που έσπρωχναν τα προηγούμενα χρόνια όλα τα άτομα με αναπηρία στον κοινωνικό Καιάδα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και τόνισε ότι η δήλωσή του για τον κ. Κυμπουρόπουλο ήταν αμιγώς πολιτική.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.