ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MRB: Προβάδισμα 7,4% για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

21:51 - 09 Μαϊ 2019 | Πολιτική
MRB: Προβάδισμα 7,4% για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές
Προβάδισμα 7,4 % δίνει στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές και 7,6% για τις εθνικές εκλογές δημοσκόπηση της MRB που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού Star, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου του για το πακέτο παροχών.

Η έρευνα της MRB διεξήχθη το διάστημα 6 έως 8 Μαΐου, καταγράφοντας προβάδισμα υπέρ της ΝΔ με 30,2% έναντι 22,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το ΚΚΕ με 6,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,1% και το Ποτάμι με 2,1% 

Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 30,8%, έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 7,6 ποσοστιαίων μονάδων,  ενώ με αναγωγή, η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σκαρφαλώνει στις 8,9 μονάδες με πεντακομματική Βουλή. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,4%, η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,9%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα λαμβάνουν χαμηλότερο ποσοστό από το όριο του 3%.

Ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό, οι πολίτες επιλέγουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη που συγκεντρώνει 35,1%, έναντι 28,1% του Αλέξη Τσίπρα.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις ερχόμενες ευρωεκλογές, οι απαντήσεις ήταν: ΝΔ 63,6%, ΣΥΡΙΖΑ 16,3% άλλο κόμμα 4,4%, κανένα κόμμα 1,4% και δεν ξέρω - δεν απαντώ 14,3%.

Ως προς την απήχηση των υποψηφίων ευρωβουλευτών από τη ΝΔ προηγούνται οι: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Θοδωρής Ζαγοράκης, Γιώργος Αμυράς, Γιώργος Κύρτσος και Άκης Τσελέντης. 

Αντίστοιχα στον ΣΥΡΙΖΑ προηγούνται οι: Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Λυδία Κονιόρδου, Σπύρος Δανέλλης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Μουζάλας, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου, Ραλλία Χρηστίδου, Ευγενία Αρσένη, Αλέξανδρος Νικολαϊδης. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.