ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρίτσης: Τα μέτρα της κυβέρνησης δίνουν αισιοδοξία για το μέλλον

11:02 - 10 Μαϊ 2019 | Πολιτική
Χαρίτσης: Τα μέτρα της κυβέρνησης δίνουν αισιοδοξία για το μέλλον
«Το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δίνει αισιοδοξία για το μέλλον» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης από τη Ζάκυνθο κατά την παρουσίαση του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ του περιφερειάρχη και εκ νέου υποψηφίου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Εκτός από τον κ. Χαρίτση, το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης κατά την διάρκεια της ομιλίας του, έβαλε σε προτεραιότητα «την στήριξη της κυβέρνησης» για την οποία είπε ότι «από το 2015 έβαλε τις βάσεις και τα θεμέλια σε μια κατεστραμμένη κοινωνία με δομικές παθογένειες» ενώ τόνισε ότι «Το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δίνει αισιοδοξία για το μέλλον» τόνισε ο κ. Χαρίτσης στην ομιλία του, ενώ για την τοπική αυτοδιοίκηση είπε ότι «δεν πρέπει να έχει ρόλο κομπάρσου και δεν είναι αποπαίδι του κράτους», όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής, λέγοντας ότι «δημιουργεί προϋποθέσεις για συνεργασίες στη διοίκηση των τοπικών κοινωνιών» και προσέθεσε: «Νοιώθουμε περήφανοι γιατί οι πόροι πηγαίνουν αξιοκρατικά και αντικειμενικά στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα χρήματα δεν μοιράζονται όπως παλιά...».

Ακολούθησε η ομιλία του βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή, ο οποίος είπε ότι «με τον συνδυασμό ΑΝΑΣΑ τον συνδέει η κοινή προσπάθεια» και ακολούθως αναφέρθηκε στην υλοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης για το μεταφορικό ισοδύναμο».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και εκ νέου υποψήφιος Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος, αναφερόμενος στον κ. Χαρίτση, είπε ότι «ο υπουργός Εσωτερικών βοήθησε για να λυθούν προβλήματα και υπάρχει αλλαγή ύφους στην εξουσία».

Ο κ. Γαλιατσάτος ανέφερε ακόμα πως πήρε μια Περιφέρεια που ήταν απαξιωμένη και αναστήλωσε το γόητρό της. «Δεν τολμούσαμε να εμφανιστούμε και όπου πηγαίναμε μας έλεγαν ανοιχτά ότι είμαστε αναξιόπιστοι» είπε ο περιφερειάρχης, για να συμπληρώσει πως τώρα «η φωνή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ακούγεται».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.