ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη με Μπολσονάρου και... Venceremos

20:55 - 10 Μαϊ 2019 | Πολιτική
Απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη με Μπολσονάρου και... Venceremos
"Οι πολίτες θα μας κρίνουν με βάση τις θέσεις και τις απόψεις μας", σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας στο ξεκίνημα της ομιλίας του στη Βουλή, θέλοντας με τη σειρά του να βάλει τέλος στην προσωπική και... οικογενειακή αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατηγόρησε τον Πρόεδρο της ΝΔ πως αυτός ευθύνεται για το χαμηλό επίπεδο της συνεδρίασης την περασμένη Τετάρτη, σημειώνοντας ιδιαίτερα τις αναφορές που έγιναν προς τον πατέρα του Πρωθυπουργού. Ο Πρωθυπουργός εκτίμησε επίσης πως οι επιθέσεις του κ. Μητσοτάκη οφείλονται στο γεγονός ότι δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας, ενώ αναρωτήθηκε με... νόημα αν τελικά η ΝΔ έχει πράγματι προβάδισμα ενόψει ευρωεκλογών ή αν για ακόμη μία φορά οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν.

"Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να συζητήσουμε για το σχέδιό μας για οριστική έξοδο από την κρίση, για διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης και για οριστική επιστροφή στην κανονικότητα. Προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του, δεν δίστασε να κυλιστεί στο βούρκο και τη λάσπη. Ζήτησα να αντιπαραβάλουμε τα πολιτικά μας σχέδια και τη στρατηγική μας για την επόμενη μέρα της χώρας. Ώστε να κρίνουν και να συγκρίνουν οι πολίτες τόσο τα πεπραγμένα όσο και το σχέδιο μας για το μέλλον", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

"Αναρωτιέμαι δημόσια και ανοιχτά, γιατί επιλέγετε αυτή τη στρατηγική της λάσπης στον ανεμιστήρα. Αφού μας λέτε ότι είστε μπροστά στις εκλογές, τις έχετε κερδίσει, έχετε τον θρίαμβο στο τσεπάκι σας", σημείωσε στη συνέχεια της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός και ακόμη πρόσθεσε: "Μήπως τελικά ζορίζεστε και γι'αυτό αντί να συζητάμε άλλα, θέλετε να συζητάμε για τους πατεράδες μας και τις διακοπές; Ζείτε κυριοι της αντιπολίτευσης εδώ και πάρα πολύ καιρό σε μια ψευδαίσθηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, ότι θα σβήσει, ότι δεν στηρίζεται στην ελληνικό λαό".

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως το προβάδισμα της ΝΔ είναι μόνο δημοσκοπικό και αυτό θα αποδειχθεί στην κάλπη της 26ης Μαϊου, απαντώντας ουσιαστικά στον κ. Μητσοτάκη που τον κάλεσε να προκηρύξει άμεσα εκλογές, εφόσον ηττηθεί στην κάλπη,

Κατηγόρησε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη για προεκλογική καμπάνια... Μπολσονάρου: "Δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι δεν είστε μέλος της ελίτ, ή ότι είμαι εγώ μέλος της ελίτ. Το πρόβλημα είναι το πρόγραμμά σας και ο απαξωτικός σας λόγος γα τον λαό. Εγω παρότι επιλέγω να ρίξω τους τόνους, είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε έτσι μέχρι τις εκλογές. Γιατί έχετε αντιγράψει την καμπάνια του ακροδεξιού Μπολσονάρου". Ο Πρωθυπουργός εκτίμησε, όμως, πως αντίθετα με το τι συνέβη στη Βραζιλία, στην Ελλάδα, η καμπάνια αυτή δεν θα αποδώσει καρπούς και ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει στις εκλογές.

"Eμείς θα δίνουμε απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα των πολλών, υπογράμμισε και πρόσθεσε πως "τα μέτρα στήριξης που φέρνουμε και ψηφίσουμε είναι μόνιμα, είναι η αποκατάσταση των αδικιών. Και δεν είναι μέτρα που αυξάνουν το δημόσιο χρέος, δεν παράγουν έλλειμα. Είναι αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς". "Είπατε κ. Μητσοτάκη οτι δεν γίνεται να επανέλθει η 13η σύνταξη. Θα 'ρθείτε να την ψηφίσετε;" ρώτησε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΝΔ, τον οποίο κατηγόρησε πως ακόμη κι αν γίνει κυβέρνηση, δεν πρόκειται να εφαρμόσει ανάλογα μέτρα γιατί στόχος του είναι αν εξυπηρετεί τις ελίτ και όχι την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ο Πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά και στο ασφαλιστικό, λέγοντας πως η ΝΔ θέλει να καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου για να καθοδηγήσει τους πολίτες στην ιδιωτική ασφάλιση. "Κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό", σημείωσε και επέμεινε πως το σχέδιο της ΝΔ για το ασφαλιστικό είναι αντίστοιχο με αυτό του Πινοσέτ.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 21:27 - 10 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.