ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Διανθίστηκε» με πράκτορες, χάκερ και κλεμμένα e-mail η κόντρα Κοτζιά-Καμμένου

10:24 - 11 Μαϊ 2019 | Πολιτική
«Διανθίστηκε» με πράκτορες, χάκερ και κλεμμένα e-mail η κόντρα Κοτζιά-Καμμένου
Πάνος Καμμένος και Νίκος Κοτζιάς βρήκαν την... ευκαιρία στη συζήτηση στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, να δώσουν συνέχεια στην μεταξύ τους διαμάχη.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι η κυβέρνηση που συγκροτήθηκε το 2015, μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Έγινε μια κυβέρνηση αποστασίας και έχει την ανοχή βουλευτών που εξελέγησαν με άλλα κόμματα, κατέληξαν σε άλλα κόμματα για τις καρέκλες τους και σήμερα είναι εδώ περήφανοι. Κρατάνε τις βουλευτικές έδρες ως κόρη οφθαλμού και δεν τις παραδίδουν, εισπράττοντας τη βουλευτική αποζημίωση ενώ ποτέ δεν έχουν εκλεγεί. Συνεχίζουν να προκαλούν τον λαό αλλάζοντας οβιδιακά θέσεις» είπε αρχικά ο Πάνος Καμμένος στην τοποθέτησή του και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Μακεδονικό: «Και βεβαίως μιας κυβέρνησης που διέπραξε το τραγικό έγκλημα της συμφωνίας των Πρεσπών, μιας συμφωνίας συνταγματικής και άκυρης που θα πρέπει να δεσμευτούμε εδώ όσοι είμαστε αντίθετοι – αν πράγματι είμαστε αντίθετοι- ότι θα την καταργήσουμε, γιατί έχει παραβιάσει και τους ίδιους της τους όρους».

Στο σημείο αυτό "έπιασε" τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά:

«Είπε ότι τα emails που κατέθεσα στο κοινοβούλιο είναι emails που οι φίλοι του είπαν ότι τα έχει υποκλέψει από αμερικανικό σέρβερ είτε η ΕΥΠ είτε κινεζικές ή ρωσικές υπηρεσίες. Χαίρομαι που ο κ. Κοτζιάς αποδέχεται δημοσίως ότι είναι πραγματικά , αληθινά και αδιαμφισβήτητα τα email αυτά. Είναι emails που δείχνουν το πώς έστησε τον διαγωνισμό στο ΥΠΕΞ και αυτά που δεν πρέπει να ψάχνει αν τα υπέκλεψε η ΕΥΠ. Η ΕΥΠ δεν υποκλέπτει αμερικανικούς σέρβερ, έχει ευθύνη να προστατεύει για την προστασία του πολιτεύματος και αν είχαν τεθεί υπόψη της θα μπορούσε να τα διαβιβάσει στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί ένας υπουργός που βάζει υπηρεσιακούς παράγοντες συνομιλούν με τις εταιρείες που θα πάρουν τον διαγωνισμό αργότερα, μια παρένθετη εταιρεία.

Ο κ. Κοτζιάς έχει παρασυρθεί από τους υφιστάμενούς του στο ΠΡΑΤΤΩ, όπως τον πρώην γενικό γραμματέα στο ΥΠΕΞ, του οποίου κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο συνομιλία με καταζητούμενο με 9 διεθνή εντάλματα συλλήψεως, πράκτορα στην Κοπεγχάγη που του ζήταγε στοιχεία για τον Καμμένο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος, απαντώντας στα είπε νωρίτερα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών. «Άνθρωπο που φέρεται να συνεργάστηκε με την ΜΙΤ ή με τις υπηρεσίες πληροφοριών των Σκοπίων με τις οποίες είχε στενές επαφές» πρόσθεσε ο Π. Καμμένος.

Κοτζιάς: Τα e-mail που κατέθεσε ο Καμμένος μόνο μυστικές υπηρεσίες μπορούν να τα βρουν

Σαφείς υπαινιγμούς για συνεργασία του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με μυστικές υπηρεσίες είτε ελληνικές είτε ξένες άφησε από τη μεριά του ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος πήρε το λόγο για να απαντήσει.

Ο κ. Κοτζιάς έκανε εκτενή αναφορά στην υπόθεση των μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ διπλωματών που κατέθεσε προ ημερών ο κ. Καμμένος στη Βουλή, υποστηρίζοντας τότε ότι άφηναν βαριά σκιά για τον ρόλο του κ. Κοτζιά στην υπόθεση ανάθεσης του έργου για τις βίζες. 

«Κατατέθηκαν e-mail από κάποιον βουλευτή  με επιχείρημα ότι ο Κοτζιάς κατέστρεψε τα e-mail των διπλωμάτων αλλά εγώ που είμαι μάγκας και έχω φίλους διπλωμάτες τα έσωσα.Παίρνω και εγώ να δω αυτά τα e-mails και βλέπω οτι  προέρχονται από έναν server που δεν τον ήξερα και κατευθύνονται σε ένα e-mail μιας ιδιωτικής συζήτησης" είπε αρχικά ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε ότι οι  συγκεκριμένοι λογαριασμοί e-mails βρίσκονται σε αμερικάνικους servers που δεν έχουν σχέση με το υπουργείο εξωτερικών και ότι για να χακαριστουν  απαιτείται η συμβολή της ΕΥΠ ή  οι μυστικές υπηρεσίες Ρώσσων  ή  Κινέζων.

"Ρώτησα ειδικούς στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Για να μπεις σε αμερικανικό σέρβερ χρειάζεσαι τον χάκερ της ΕΥΠ ή ξένες μυστικές υπηρεσίες.Αρα ή έχουμε πλαστογράφηση κειμένων ή έχουμε υποκλοπή σε συνεργασία με βάση αυτών  που λένε οι ειδικοί» πρόσθεσε.

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε και στην αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών κάνοντας λόγο για δυνάμεις που θέλουν να υποβαθμίσουν την προσωπικότητα του αντιπάλου και να επικρατήσουν οι συκοφαντίες. "Έχει χαθεί το μετρό και ορισμένοι  λειτουργούν με μεθόδους εκτός της Δημοκρατίας.Η συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίστηκε  προδοτική και  ότι ο αρχιτέκτονας της προδοσίας τα πιάνει. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Δημόσια έκκληση για εκτέλεση" είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.