ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου:Ο Μητσοτάκης φέρνει επτάημερη εργασία και κόβει τη 13η σύνταξη

16:09 - 12 Μαϊ 2019 | Πολιτική
Σχολιάζοντας τη διακαναλική συνέντευξη του προέδρου της Ν.Δ., η κυβέρνηση επισημαίνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης "για άλλη μια φορά μίλησε περιφρονητικά για τα κοινωνικά επιδόματα (επίδομα ανεργίας, επιδόματα αναπηρίας, οικογενειακά επιδόματα, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης), τα συστατικά δηλαδή του κοινωνικού κράτους σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, χαρακτηρίζοντάς τα ανακύκλωση της φτώχειας".

Το Μαξίμου επικρίνει και τις αναφορές του στη 13η σύνταξη, σημειώνοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του. Χαρακτήρισε τη 13η σύνταξη "ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα". Και ενώ η σύνταξη αυτή θα είναι ΜΟΝΙΜΗ, αρνήθηκε κατηγορηματικά να την εγγυηθεί».

Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω από την ανατριχιαστική του θέση για το ξεπερασμένο οκτάωρο, δεσμεύθηκε και για επταήμερη εργασία, δεσμεύθηκε δηλαδή ότι θα γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα.

Τελικά ένα πράγμα εγγυάται ο αρχηγός της Ν.Δ. Την ισοπέδωση των πολλών εν ονόματι της απολυταρχίας και του πλουτισμού των ελίτ. Στις 26 του Μάη θα λάβει την απάντηση από τον ελληνικό λαό» καταλήγει το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου.

Για την επταήμερη εργασία ο κ. Μητσοτάκης είπε συγκεκριμένα:

«Είναι σαχλαμάρες αυτά που ακούω ότι είμαι κατά του 8ωρου. Αυτό που λέω είναι ότι οι άνθρωποι θα δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο από ό,τι στο παρελθόν. Γιατί θα πρέπει να αντιδρούμε όταν μία επιχείρηση έχει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζόμενων να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο; Κάποιοι που κυνηγούν σκιές δεν καταλαβαίνουν τι κόσμος ξημερώνει. Η Ελλάδα της δεκαετίας του 80 έχει τελειώσει».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:13 - 12 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.