ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουτσούμπας:Το επταήμερο «κοκορομαχία» για πράγματα στα οποία οι δύο συμφωνούν

11:30 - 13 Μαϊ 2019 | Πολιτική
Κουτσούμπας:Το επταήμερο «κοκορομαχία» για πράγματα στα οποία οι δύο συμφωνούν
Ως «μία ακόμα διαμάχη, κοκορομαχία για πράγματα στα οποία συμφωνούν και οι δύο» χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» το ζήτημα που τέθηκε για το επταήμερο.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «έχει ήδη ξεκινήσει η διευθέτηση του χρόνου εργασίας τις οποίες το υπουργείο έχει νομιμοποιήσει» κι έκανε λόγο για «επιχειρήσεις που οι εργαζόμενοι έχουν ένα Σαββατοκύριακο το μήνα να καθίσουν».

«Με αυτούς τους νόμους ανοίγεις το δρόμο για αυτού του είδους την εργασία», σχολίασε σχετικά και αναφέρθηκε σε εργασιακά ζητήματα που έχουν «λυθεί εδώ και 150 χρόνια», όπως το 8ώρο και το 8ώρο ξεκούρασης μεταξύ των δύο βαρδιών, τα οποία τώρα είναι «απαραίτητα και αναγκαία για τη σωματική και ψυχική υγεία».

Ο Γ.Γ του ΚΚΕ τόνισε ότι «ο εργαζόμενος πρέπει να έχει μέρα ξεκούρασης δεν είναι μόνο απαραίτητο, είναι και αναγκαίο», σημειώνοντας πως «μπορεί να υπάρξει παραγωγή με μείωση του χρόνου εργασίας, αύξηση των θέσεων απασχόλησης».

Κατηγόρησε δεν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει αρχίσει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, αρχικά στα τουριστικά, μετά στην εστίαση», σημειώνοντας ότι «και οι δύο (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) συμφωνούν και ψηφίζουν αλλαγές που οδηγούν εκεί».

Σχετικά με την 13η σύνταξη διερωτήθηκε «ποιος πιστεύει ότι αυτό είναι τώρα η 13η σύνταξη; Είναι ένα μόνιμο επίδομα, ας το πει έτσι», τόνισε όμως ότι, «κι ένα ευρώ να πάρει ο συνταξιούχος, καλά είναι. Το θέμα όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι έχει πάρει πολλά», ενώ σημείωσε ότι το κόμμα του θα θα ψηφίσει παρών επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.