ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης:Ο Τσίπρας οπισθοχωρεί γιατί γνωρίζει ότι θα χάσει στις εκλογές

09:14 - 14 Μαϊ 2019 | Πολιτική
Μητσοτάκης:Ο Τσίπρας οπισθοχωρεί γιατί γνωρίζει ότι θα χάσει στις εκλογές
Ως οπισθοχώρηση του Αλέξη Τσίπρα χαρακτήρισε τη χρήση της λέξης «δημοσκόπηση» για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού, όπως είπε, «λίγα 24ωρα πριν ο πρωθυπουργός από τη Βουλή είχε κάνει λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση». «Τολμώ να πω, δε, ότι είναι προσβλητικό αυτό που είπε για τις Ευρωεκλογές» συμπλήρωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Εγώ θέλω μια καθαρή νίκη το βράδυ της 26ης Μαΐου ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε όλη την κοινωνία ότι είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ για να τονίσει ότι «Το βράδυ της 26ης Μαίου θα ήθελα να τον στείλω με τη βοήθεια του ελληνικού λαού σε μια μόνιμη ξεκούραση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αλέξης Τσίπρας ανέκρουσε πρύμναν γιατί «γνωρίζει ότι θα χάσει στις εκλογές. Προφανώς οι πολίτες δεν θα ψηφίσουν μόνο για την Ευρώπη αλλά θα είναι μια ετυμηγορία για την κυβέρνηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης εκτιμώντας ότι «πιστεύω ότι θα είναι μια ψήφος επιβράβευσης για τη ΝΔ».

Για την επταήμερη εργασία

Ερωτηθείς για την προσπάθεια διαστρέβλωσης των λεγομένων του για τα εργασιακά και την «7ήμερη εργασία» ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «μονταζιέρα του Μαξίμου που διαστρέβλωσε τα λεγόμενά μου» και για «μεγάλη γκάφα της κυβέρνησης γιατί ο κ. Τσίπρας είχε επισκεφθεί την επιχείρηση στην οποία αναφέρθηκα και την είχε αποθεώσει».

«Πόσο χαμηλά θα πέσουν ώστε ο ίδιος να μην λέει ψέματα αλλά να βάζει ψέματα στα λόγια των άλλων;» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και αναρωτήθηκε αν η προεκλγική περίοδος θα είναι μια μόνιμη διαστρέβλωση των όσων λέει ο αντίπαλος τονίζοντας ότι «αυτό δεν το ανέχομαι».

«Πρέπει να υπάρχει μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου για να διαστρεβλώνει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο τα όσα είπα» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Μητσοτάκης.

«Θέλουμε περισσότερες επενδύσεις σαν αυτή του Παπαστράτου» είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι «οι εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να επιμερίζουν το κέρδος ανάμεσα στουυς επιχειρηματίες, τους μετόχους και τους εργαζομένους».

Όσον αφορά, δε, το πώς θα έρθουν επενδύσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε το πλαίσιο: πολιτική σταθερότητα - σταθερό φορολογικό σύστημα με μειωμένους συντελεστές για τα κέρδη των επιχειρήσεων - κίνητρα και πλαίσιο για διευκόλυνση επενδύσεων.

Μείωση ΕΝΦΙΑ και φόρου επιχειρήσεων

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε και για τη στάση του απέναντι στα επιδόματα δεσμευόμενος ότι «θα δώσουμε 1 δισ. ευρώ για το ελάχιστο εγγυνημένο εισόδημα. Χρειάζονται επιδόματα ως ανακούφιση και όχι ως μόνιμη παγίδα φτώχειας. Το επίδομα ανεργίας είναι απαραίτητο ως ένα μεταβατικό στάδιο αλλά δεν μπορεί να είναι η μόνιμη απάντησή μας σε όσους το λαμβάνουν».

Αναφερόμενος στο επίδομα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα δοθεί στους συνταξιούχους την επόμενη εβδομάδα είπε ότι «δεν μπορεί να τη βαφτίζει 13η σύνταξη. «Ο κ. Τσίπρας έρχεται και παίρνει το επίδομα του Δεκεμβρίου, το δίνει 5 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές. Εμείς το ψηφίζουμε γιατί δεν θέλω να υπάρχει ούτε ένας Έλληνας να πιστεύει ότι τα 500 ευρώ δεν θα τον βοηθήσουν. Ας κρίνουν οι πολίτες αν γίνεται για προεκλογικούς λόγους», είπε και πρόσθεσε «Ο κ. Τσιπρας έρχεται και μοιράζει επίδομα σε 800.000 συνταξιούχους ενώ εκκρεμούν 250.000 συντάξεις και ενώ θα βρεθούμε μπροστά σε αποφάσεις των δικαστηρίων για τις περικοπές στις συντάξεις. Θα πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων στα πλαίσια της δημοσιονομικής σταθερότητας».

Εμφανίστηκε, ακόμα, σίγουρος ότι «θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος το 2020 για να προχωρήσουμε άμεσα σε μείωση του ΕΝΦΙΑ και το φόρο στις επιχειρήσεις».

Για τις διακοπές Τσίπρα

Όσον αφορά τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για «αφόρητη υποκρισία του ανθρώπου που έκανε καριέρα με το επιχείρημα ότι δεν ανήκει στις ελίτ». «Είναι δημόσια πληροφορία οι διακοπές του πρωθυπουργού. Δεν είχε συμβεί ποτέ στη μεταπολίτευση να μην γνωρίζουμε τις διακοπές του πρωθυπουργού. Εδώ δεν το γνωρίζαμε γιατί ο κ. Τσίπρας ήθελε να το κρύψει. Επέλεξε να το κάνει κρυφά 25 ημέρες μετά το Μάτι» ανέφερε. 

Υπενθύμισε, επίσης, ότι «υπάρχει κώδικας δεοντολογίας της κυβέρνησης που λέει ότι οι παροχές σε είδος δεν μπορεί να ξεπερνούν τα 200 ευρώ. Οι διακοπές στο σκάφος κοστολογούνται στα 100.000 ευρώ».

«Η συμπεριφορά μας είναι το καλύτερο αποδεικτικό στοιχείο για να κρίνουν οι πολίτες τι άνθρωποι είμαστε. Μας ενδιαφέρει ή όχι η συνέπεια στην πολιτική; Είναι αποκαλυπτικό του χαρακτήρα του πρωθυπουργού αν κάνει τα αντίθετα από όσα δεσμεύτηκε» συνέχισε για το ίδιο θέμα προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «όταν πιέζεται βγάζει τον πραγματικό του εαυτό που ταυτίζεται απόλυτα με τον κ. Πολάκη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.