ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Κάτι κουρασμένα παλικάρια καβάλησαν το άρμα λαϊκισμού και παροχολογίας

12:14 - 14 Μαϊ 2019 | Πολιτική
Κικίλιας: Κάτι κουρασμένα παλικάρια καβάλησαν το άρμα λαϊκισμού και παροχολογίας
Την εκτίμηση πως η εικόνα του κ. Τσίπρα στο κότερο έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Open προσθέτοντας πως «ένας πρωθυπουργός που, από τότε που ήταν αρχηγός ενός κόμματος διαμαρτυρίας του 3%, είχε κάνει σημαία του τον ταξικό πόλεμο απέναντι στους έχοντες και την ταξική στήριξη στους πολλούς, το να παρουσιάζεται με αυτή την ευκολία, ενώ έχουν πεθάνει 102 συνάνθρωποί μας στο Μάτι, να κάνει τέτοιες διακοπές εν κρυπτώ και υπό το φόβο νέων αποκαλύψεων ουσιαστικά να αθωώνει και όσους υπουργούς του έχουν κάνει ενδεχομένως το ανάλογο, δημιουργεί αλγεινή εντύπωση στον κόσμο».

Ο τομεάρχης της ΝΔ είπε ότι «δίνεται μια εικόνα με κάτι κουρασμένα παλικάρια που καβάλησαν στο άρμα του λαϊκισμού και της παροχολογίας, φλόμωσαν στο ψέμα τον ελληνικό λαό και τώρα κάνουν αυτά που κατέκριναν και ακολουθούν τον τρόπο ζωής που στιγμάτιζαν. Για μένα δεν είναι μεμπτός ο τρόπος που επιλέγει κάποιος να κάνει διακοπές. Ένας πρωθυπουργός, όμως, όταν υπάρχει μια τέτοια συγκλονιστική τραγωδία και ο λαός του πενθεί, δεν μπορεί να κάνει τέτοιες διακοπές. Δείχνει ότι έχει αποκοπεί από την κοινωνία. Δεν μπορεί να τις δικαιολογεί με το ότι είναι σύμβουλός του η κα Παναγοπούλου και να μπαίνει στο αεροπλάνο της γραμμής, αφού επί τέσσερα χρόνια έκανε ταξί Πατήσια-Κολιάτσου το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που θα πουλούσε. Δείχνει ότι του αρέσει η "μεγάλη ζωή" και η εξουσία και αποκόπτεται έτσι από μεγάλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας».

Αναφερόμενος στη συνέντευξη του πρωθυπουργού και στα όσα είπε για τις εκλογές, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να αποδεχτεί τις δημοσκοπήσεις που βλέπει. «Καταλαβαίνει ότι θα χάσει και τις τέσσερις κάλπες του 2019, δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές. Γι' αυτό και κάθε 2-3 μέρες αλλάζει την πολιτική του θέση ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου. Είναι τσακωμένος με την πραγματικότητα που λέει ότι θα χάσει γιατί κορόιδεψε τους Έλληνες και δεν του βγαίνει ούτε η προεκλογική παροχολογία στην οποία επιδίδεται» υποστήριξε.

Τέλος, για τα εργασιακά ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ επεσήμανε πως «βγήκε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Παπαστράτος, που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως παράδειγμα, και είπε ότι δεν δουλεύουν επταήμερο -και μάλιστα λιγότερες ώρες με τις ίδιες αποδοχές. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Το σύστημα Μαξίμου είναι σε πανικό και ψάχνει να πιαστεί από μία κουβέντα, για να δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις μήπως και μαζέψει τη διαφορά. Μιλά για τα εργασιακά η κυβέρνηση που ψήφισε τον επαίσχυντο νόμο Κατρούγκαλου; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι θα τον καταργήσει από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής του. Όσο πολιτικός τζογαδόρος και να είναι ο κ. Τσίπρας, η μπλόφα του δεν πιάνει» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.