ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο

10:59 - 16 Μαϊ 2019 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο
Με το πρώτο ημίχρονο μίας αθλητικής αναμέτρησης παρομοίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις ευρωεκλογές, εκτιμώντας πως ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με το δεύτερο ημίχρονο που θα είναι οι εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν.

Ενδεχόμενη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές ισοδυναμεί με νίκη στο α' ημίχρονο, δήλωσε συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο αθλητικό ραδιόφωνο sport24.

«Αν και προτρέχουμε, δεν πρόκειται να επιτρέψω μια μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές να μας αποσυντονίσει», είπε ακόμα ο κύριος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως όσο πιο μεγάλη είναι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο πιο πολύ ενισχύεται το επιχείρημα Τσίπρα περί ψήφου εμπιστοσύνης και άρα θα πρέπει να προκηρύξει εθνικές εκλογές άμεσα. 

mitssport

Ακόμα ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για:

Για τη σχέση του με τον αθλητισμό: "Για μένα ο αθλητισμός ήταν πάντα ένας τρόπος ζωής. Κάνω πολλά σπορ. Είναι η πιο όμορφη εκτόνωση. Από μικρός ασχολούμαι και αθλούμαι. Πάντα το βράδυ θα δω ότι έχει η τηλεόραση. Από το να δω μία πολιτική εκπομπή σίγουρα ή να δω έναν αγώνα του ΝΒΑ ή του Τσιτσιπά σίγουρα θα επιλέξω το δεύτερο".
 
Για τον αθλητισμό και τα πλάνα του: "Συνδέω τον μαζικό αθλητισμό. Το ωραίο κίνημα μαζικού αθλητισμού που γίνεται στη χώρα μας. Είναι μια πολιτική προτεραιότητα να τον στηρίξουμε. Όποιος αθλείται ζει περισσότερο και καλύτερα. Θα τα πούμε και για τον επαγγελματικό αθλητισμό, αλλά πρέπει να στηρίξουμε τον μαζικό αθλητισμό".
 
Για το γεγονός ότι η Βουλή γίνεται γήπεδο: "Η Βουλή έχει ένταση. Όλα τα κοινοβούλια έχουν έντονες αντιπαραθέσεις. Πρέπει να είναι μια αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει να υψώνει τους τόνους. Δεν πρέπει η Βουλή να γίνεται με την κακή έννοια γήπεδο. Όταν λέμε γήπεδο εμείς στο μυαλό μας έχουμε τους χούλιγκανς. Το γήπεδο δεν είναι αυτό. Δείτε τι γίνεται στο ΝΒΑ. Είναι ταυτόχρονα σπορ και θέαμα. Κατάφεραν και έχτισαν ένα παγκόσμιο προϊόν και είμαστε υπερήφανοι γιατί πρωταγωνιστεί ένας Έλληνας. Βλέπουμε τι μπορεί να γίνει εάν υπάρχει σοβαρότητα στην προστασία του προϊόντος" 
 
Για τις πολιτικές συγκεντρώσεις και το πως γίνονταν αυτές παλαιότερα: "Η πολιτική είναι αντιπαράθεση. Χτες ήμουν στη Λάρισα όπου είχαμε μία μεγάλη συγκέντρωση με σημαίες και καπνογόνα που μου θύμισε μία άλλη εποχή. Η πολιτική είναι μία συμμετοχική διαδικασία. Πρέπει ο κόσμος να συμμετέχει και όχι να απέχει"
 
Για τη συμμετοχή στις εκλογές: "Πιστεύω ότι και σε αυτές της εκλογές ο Έλληνας θα συμμετάσχει μαζικά. Έχουμε πολλούς συνανθρώπους μας που πολιτεύονται. Ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και στις Δημοτικές εκλογές. Θα έχουμε δύο τμήματα, να το πω γιατί δεν το ξέρει ο κόσμος. Θα υπάρχει ένα τμήμα για τις Ευρωεκλογές και ένα για τις Δημοτικές. Να το ξέρει ο κόσμος να πάει να ψηφίσει και στα δύο"
 
Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Τον είδα τον τελικό Κυπέλλου, αλλά δεν τον είδα όλο. Θεωρώ αδιανόητο να έχουμε 1000 θεατές και 3000 αστυνομικούς. Αναγνωρίζω απόλυτα ότι το ποδόσφαιρο είναι προϊόν. Με ευθύνη όλων το προϊόν του ελληνικού ποδοσφαίρου υποβαθμίζεται"
 
Για τη βία: "Άλλες χώρες έχουν αντιμετωπίσει τη βία. Φοβάμαι ότι δεν είναι βία των γηπέδων. Είναι ένα γενικότερο πρόβλημα που έχουμε με τη ανοχή που έχουμε στη βία".
 
Για το εάν πρέπει να υπάρχει αστυνομία στα γήπεδα: "Είναι δύσκολο να έχουμε χιλιάδες αστυνομικούς και να τους κατανέμουμε με τέτοιον τρόπο για να φυλάνε τα γήπεδα. Το ζήτημα της βίας είναι το πιο δύσκολο. Θα ήμουν διατεθειμένος να κάνουμε μία συζήτηση. Να κάτσουμε όλοι σε ένα τραπέζι. Δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια στο πρώτο σπορ της χώρας. Δεν μπορείς να αλλάζεις τους κανόνες εκ των υστέρων. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί μειώνουμε τον αριθμό ομάδων".
 
Για το εάν θα έβλεπε αγώνα του Αντετοκούνμπο ή του Τσιτσιπά: "Θα χώριζα την οθόνη. Τον Στέφανο τον έχω γνωρίσει. Έχει ψυχική δύναμη. Μπορεί να γίνει το Νο1 στον κόσμο. Αυτός και ο Γιάννης έχουν βρει τη λεπτή γραμμή της φιλοδοξίας να γίνεις ο καλύτερος, με την αλαζονεία. Τα δύο αυτά παιδιά δεν έχουν αλαζονεία, δεν έχουν έπαρση. Εκπροσωπούν επάξια την πατρίδα. Ο Τσιτσιπάς θα δώσει την δυνατότητα σε νέα παιδιά να ασχοληθούν με το τένις. Δεν είναι μόνο ο Τσιτσιπάς. Είναι και η Σάκκαρη". 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.