ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμμένος: «Αττίλας 3» μία γεώτρηση της Τουρκίας στην Κύπρο

11:27 - 20 Μαϊ 2019 | Πολιτική
Καμμένος: «Αττίλας 3» μία γεώτρηση της Τουρκίας στην Κύπρο
Μία ενδεχόμενη γεώτρηση της Τουρκίας στην Κύπρο θα ισοδυναμούσε με «Αττίλα 3» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Σημείωσε ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου, τα εθνικά θέματα έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα, κι ενώ η διεθνής κοινότητα «είναι μαζί μας».

Μιλώντας στο «Οpen», υποστήριξε ότι «δεν λέμε ότι θα γίνει κάποια πολεμική ενέργεια, αλλά ο Ερντογάν απειλεί με 4.000.000 μετανάστες και πρόσφυγες από απέναντι. Αν αφήσει δύο χιλιάδες βάρκες αύριο το πρωί σε ένα νησί, αυτό είναι πολεμική πράξη». Σημείωσε επίσης ότι «ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν στέλνει στην περιοχή αεροπλανοφόρο και τον ευχαριστούμε γι' αυτό».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι θα καταβάλει προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου: αν πάμε σε προεκλογική εκστρατεία μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε ζημιά. Το κράτος έχει διαλύσει». Ζήτησε την άμεση διεξαγωγή εκλογών ή δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας μέχρι τον Οκτώβριο «για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις».

Παράλληλα, εξέφρασε τον φόβο ότι «κάτι έχει αλλάξει στις σχέσεις με τις ΗΠΑ», σημειώνοντας ότι «πρώτα απ' όλα οι κινήσεις αυτές με τον Κουφοντίνα και η παρέμβαση της κυβέρνησης για να αποφυλακιστεί ένα στέλεχος της 17Ν ενοχλούν ιδιαίτερα τις ΗΠΑ» και «δεύτερον όλες οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ πρέπει να προχωρήσουν».

Κατά τον κ. Καμμένο, οι κυρίως σύμμαχοί μας «είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και οι χώρες της Μεσογείου. Η Ευρώπη δεν υπάρχει. Η Ευρώπη είναι οι δηλώσεις της κ. Μογκερίνι και του κ. Γιούνκερ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.