ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σκέψεις» Τσίπρα για αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη

20:55 - 23 Μαϊ 2019 | Πολιτική
«Σκέψεις» Τσίπρα για αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη
Το ενδεχόμενο να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία μάλιστα θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη άφησε ανοιχτό ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση για μια τέτοια αύξηση το 2020, η οποία θα είναι πολύ πιο σημαντική για το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων, λέγοντας ενδεικτικά πως για κάποιον που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ η αύξηση των 50 ευρώ θα είναι της τάξης του 10%.

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις, σημείωσε ότι «οι δημοσκόποι έχουν καεί στον χυλό και μπορεί να φυσάνε το γιαούρτι. Έχουν πέσει έξω στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις. Έχω την αίσθηση ότι θα πέσουν έξω αλλά δεν έχει νόημα να μιλάμε λίγο πριν τις εκλογές».

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, εφόσον ο εκλογικός αντίπαλος επέλεξε να μετατρέψει τις εκλογές αυτές σε εθνική αναμέτρηση «δεν μπορώ να μην σηκώσω το γάντι». Επανέλαβε ότι αν οι πολίτες επιλέξουν τη ΝΔ οι ελαφρύνσεις δεν θα έχουν «πολιτική νομιμοποίηση».

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι οι Εθνικές Εκλογές είναι σε πολύ κοντινή ημερομηνία οπότε δεν έχει νόημα να μιλούμε για «πολιτικές εξελίξεις».

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε εκ νέου στον Μάνφρεντ Βέμπερ λέγοντας ότι ήθελε την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Θύμισε ότι το 2015 στο Ευρωκοινοβούλιο ως επικεφαλής του ΕΛΚ δεν φορούσε καν τα ακουστικά του για να ακούσει τα όσα έλεγε ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Ζητώ την ψήφο για να έχω την πολιτική νομιμοποίηση να πω όχι στον Βέμπερ για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Τα ελλείμματα του Νότου είναι τα πλεονάσματα του Βορρά» θύμισε ο Αλέξης Τσίπρας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αν γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα προσπαθήσει να βάλει εμπόδια στα μέτρα ελάφρυνσης.

Σε ερώτηση για τα κρούσματα ανομίας ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι χαϊδεύουμε τους αντιεξουσιαστές». «Να μην γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης οι πράξεις βίας. Προφανώς υπάρχει πολιτική βούληση για να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα» τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.