ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: Αλλάξτε τους κώδικες, όχι τους Δικαστές

08:58 - 30 Μαϊ 2019 | Πολιτική
Βενιζέλος: Αλλάξτε τους κώδικες, όχι τους Δικαστές
Η στρατηγική του ήδη ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκρουσιακή και διχαστική είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ και οτι αυτό αποδεικνύεται και με την επιλογή του να αλλάξει τους κορυφαίους δικαστικούς. Θα μπορούσε , είπε ο κ. Βενιζέλος, να ψηφίσει τώρα τους νέους Δικονομικούς Κώδικες για τους οποίους υπάρχει διακομματική συναίνεση αντί να παίζει με την επιλογή των κορυφαίων Δικαστών αφού πλέον δεν αντιπροσωπεύει το εκλογικό σώμα.

Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος είπε: 

«Γύρω από τους Κώδικες υπάρχει συναίνεση, έχουν γίνει μεγάλες επιστημονικές συζητήσεις, έχει γίνει βελτίωση των σχεδίων πάρα πολύ σημαντική, θα μπορούσε να πάρει μία πρωτοβουλία ο υπουργός Δικαιοσύνης να υπάρχει με μία διαδικασία που είναι, ούτως ή άλλως, πολύ σύντομη στη Βουλή και όχι να δημιουργούν συγκρουσιακό κλίμα, θέλοντας να πουν ότι μέχρι την τελευταία στιγμή εμείς θα εμφανιζόμαστε να κάνουμε αυτό που κάναμε όλα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, δηλαδή, ασφυκτικό έλεγχο της Δικαιοσύνης, την οποία θέλουμε να χειραγωγούμε ως κυβέρνηση, γιατί αυτό είναι το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Βενιζέλος είπε οτι νοίωθει δικαιωμένος, ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών συνιστά στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. «Ήταν στρατηγική ήττα και αυτό νομίζω ότι φάνηκε στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα όταν ανακοίνωσε ότι προσφεύγει σε εκλογές, παρότι η βούλησή του ήταν, προφανέστατα, να παραμείνει στην εξουσία μέχρι τον Οκτώβριο».

Για τη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής προς τις εθνικές κάλπες, ο κ. Βενιζέλος το χαρακτήρισε σημαντικό λέγοντας χαρακτηριστικά: «[...]για διάφορους λόγους το ΚΙΝΑΛ κατοχύρωσε την τρίτη θέση και έχουμε μία πτώση της Χρυσής Αυγής, έτσι ώστε αυτή να βρεθεί πίσω και από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Το ΚΙΝΑΛ κάνει μία νέα, ας το πούμε έτσι, προσπάθεια η οποία, βεβαίως, θα δοκιμασθεί και θα κριθεί, ελπίζω με επιτυχία, στις βουλευτικές εκλογές, όπου απαιτείται βεβαίως καθαρός λόγος. Ένα μήνυμα το οποίο να είναι μήνυμα εθνικής ανάταξης, γιατί εμείς πρέπει να είμαστε οι φορείς του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης που πρέπει να δεχθούν όλοι, επειδή αυτό είναι το μόνο εφικτό, όχι επειδή είμαστε οι εξυπνότεροι ή οι εμπειρότεροι, αλλά επειδή λέμε πράγματα εθνικά αυτονόητα και ευρωπαϊκά αυτονόητα. Και, επίσης, πρέπει εμείς να στέλνουμε το μήνυμα της πολιτικής σταθερότητας, ότι είμαστε εγγυητές μίας πολιτικής σταθερότητας η οποία έχει στοιχεία ευρωπαϊκά, εθνικά, προοδευτικά. Έχει σχέση με τη συνοχή της κοινωνίας και με την προστασία της μεσαίας τάξης. Η προστασία της μεσαίας τάξης πρέπει να είναι το δικό μας έμβλημα αυτή τη στιγμή».

Για τον δικό του ρόλο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι δεν εναπόκειται σε εκείνον να αποφασίσει τίποτα. «Εγώ ξέρετε είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, γιατί η προσπάθεια που έχω κάνει, η οποία είναι μία προσπάθεια που γίνεται στο όνομα της Δημοκρατίας, αποδίδει καρπούς, και χαίρομαι γιατί αυτό, λίγο-πολύ, αναγνωρίζεται ή, εν πάση περιπτώσει, συζητείται. Από εκεί και πέρα, η παράταξη έχει τους μηχανισμούς και τους τρόπους να εντοπίσει τις ανάγκες της και να προστατεύσει τον εαυτό της και την προοπτική της», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.