ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης: Στις εθνικές εκλογές μονή χαμένη ψήφος είναι στον ΣΥΡΙΖΑ

09:27 - 30 Μαϊ 2019 | Πολιτική
Βαρουφάκης: Στις εθνικές εκλογές μονή χαμένη ψήφος είναι στον ΣΥΡΙΖΑ
«Σε αυτές τις εθνικές εκλογές η μονή χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης επισημοποιώντας τη συμμετοχή του ΜέΡΑ25 στις εθνικές εκλογές.

Ο κ. Βαρουφάκης άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ «Χαμένη η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ», «ένας αναξιόπιστος στον λαό πρωθυπουργός, με την ευθύνη για την εκλογική άνοδο της Νέας Δημοκρατίας να βαραίνει τον ΣΥΡΙΖΑ», μερικές μόνο φράσεις από όσα ανέφερε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Η επιλογή συνθηκολόγησης με την τρόικα τη νύχτα του δημοψηφίσματος του Ιουλίου του 2015, η επιλογή ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό τόξο την επόμενη μέρα έθεσε σε λειτουργία μια διαδικασία, τη διαδικασία της ολικής επαναφοράς της ολιγαρχίας στον τόπο μας. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών απλά ολοκλήρωσε αυτή τη διαδικασία επιτρέποντας στη Ν.Δ. να καταγράψει αριθμητικά σε πανελλήνια εκλογική αναμέτρηση την παλινόστηση μιας υποπτωχευμένης αλλά ισχυρής ολιγαρχίας», ανέφερε στην ομιλία του, ενώ συνέχισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έστρωσε το χαλί στη Νέα Δημοκρατία. Για την τετράχρονη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου" ότι έχει «νομιμοποιήσει το δόγμα ότι η υπευθυνότητα απαιτεί την απόλυτη συμμόρφωση προς τις προσταγές των δανειστών, ακόμα και σε ζητήματα που δεν αφορούσαν την οικονομία, έχοντας δέσει τη χώρα στο 4ο μνημόνιο με όρους που βαθαίνουν την πτώχευση της κοινωνικής οικονομίας».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει κάποια συνεργασία σε επίπεδο κορυφής αλλά έκανε ένα μεγάλο κάλεσμα στη βάση των άλλων κομματικών σχηματισμών, ακόμα και της Νέας Δημοκρατίας. Για το αν θα συνεργαστεί με συντρόφους του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ακόμα τους αποκαλεί συντρόφους και μπορούν να συστρατευτούν με το ΜέΡΑ25, αρκεί να δεχτούν τις προγραμματικές του θέσεις.

Αναφορικά με πολιτικές συμμαχίες με τους πρώην συντρόφους του όπως τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «υπάρχουν σημαντικές διαφορές όπως στο θέμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωζώνης», καθώς δεν τάσσεται υπέρ του Grexit, ούτε συμφωνεί με έναν λαϊκισμό «νυν υπέρ πάντων το ευρώ ή νυν υπέρ πάντων η δραχμή».

«Καλούμε σε συμπόρευση όλους τους υπευθύνους δημοκράτες που αρνούνται να είναι πελάτες κομμάτων, τα οποία έχοντας υποταχθεί στο ναι σε όλα, επιδίδονται σε κοκορομαχίες, για να σκαρφιστούν τρόπους με τους οποίους να συσπειρώσουν την πελατεία τους και να διαφωνούν και να αντιμάχονται μεταξύ τους. Δεν θα μιλήσουμε για συστράτευση σήμερα, δεν χρησιμοποιούμε πολεμικές αλληγορίες επειδή αυτός ο λαός έχει υποφέρει πολύ από τη διχόνοια, έχει χάσει πολλά επιδιδόμενος σε εμφυλίους, είτε ενόπλους είτε αόπλους. Εμείς απλά απευθυνόμαστε στους πολίτες να συμπορευτούμε στη βάση της προγραμματικής σύγκλισης, το κάλεσμά μας δεν αφορά σε σύμπραξη κορυφής ή συμφωνίες διανομής θέσεων. Απευθυνόμαστε σε όσους είναι αποφασισμένοι για το μεγάλο «όχι», για τη μεγάλη ρήξη με τη χρεοδουλοπαροικία του 4ου μνημονίου και την ερημοποίηση της χώρας, το φευγιό επιχειρήσεων και κυρίως των παιδιών μας. Είτε έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το 4ο μνημόνιο είτε έχουμε κυβέρνηση Ν.Δ. με το 4ο μνημόνιο», είπε.

Κάλεσμα απηύθυνε και στο φιλελεύθερο κοινό το οποίο δεν εκφράζεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Απευθυνόμαστε σε φιλελεύθερους που κατανοούν πρώτον ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκλείει τη ρήξη που είναι απαραίτητη για τη δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών όπως και ο κ. Τσίπρας το 2014 στη Θεσσαλονίκη που τελικά μιλούσε για κάποια πράγματα που είχαν ως προαπαιτούμενο τη ρήξη που αποδείχτηκε ότι δεν ήθελε να κάνει».

Σε κάθε εκλογική περιφέρεια τα περίπου 10.000 μέλη του ΜέΡΑ25 θα κατέβουν δίνοντας τη μάχη των βουλευτικών εκλογών, ενώ παρά τη δυσαρέσκεια πολλών παρευρισκομένων στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι δεν θα κάνει καμία ένσταση επί της διαδικασίας της καταμέτρησης των ψήφων για την Ευρωβουλή, καθώς κοιτάει μπροστά, στις μάχες που έρχονται. Ωστόσο άφησε ξεκάθαρες αιχμές για τη μεγάλη καθυστέρηση στην ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων. «Στην εποχή της πληροφορίας, στην εποχή των υπολογιστών, στην εποχή του λογισμικού, το να είναι κολλημένο στο ποσοστό ενσωμάτωσης για 20 ώρες είτε είναι προϊόν πλήρους αποτυχίας του συστήματος, οπότε πρέπει να το κοιτάξουμε τεχνοκρατικά, είτε πρόκειται για κάτι διαφορετικό . Δεν κάνουμε καμιά καταγγελία. Δεν μας ενδιαφέρει, έχουμε γυρίσει σελίδα», κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:28 - 30 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.