ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παππάς: Ο Μητσοτάκης αποφεύγει τον διάλογο και απαξιώνει τη Βουλή

20:29 - 04 Ιουν 2019 | Πολιτική
Παππάς: Ο Μητσοτάκης αποφεύγει τον διάλογο και απαξιώνει τη Βουλή
Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι αν η χώρα «θα συνεχίσει στην πορεία της δίκαιης ανάπτυξης ή θα γυρίσει στις πολιτικές Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι η «απόλυτη αλήθεια» είναι ότι ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, μικροεπαγγελματίες, αγρότες «θα υποστούν τρομερές συνέπειες αν, ο μη γένοιτο, η ΝΔ κληθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της» καθώς, όπως τόνισε «αυτός είναι ο σκληρός πυρήνας» του προγράμματός της.

Εξάλλου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επανέλαβε ότι δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είχαμε δώσει ένα εύρος ημερομηνιών. Μέσα σε αυτά θα κινηθούμε. Δεν υπάρχει καμία έκπληξη. Είναι μη θέμα. Έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις. Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει ως προς την διεξαγωγή των εκλογών».

Ως προς τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη, ότι η ΝΔ θα απόσχει από τις διαδικασίες της Βουλής, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «μέχρι να φτάσουμε στην εθνική κάλπη η χώρα έχει και Βουλή και κυβέρνηση».

Όπως πρόσθεσε, η Βουλή θα διαλυθεί μέσα στις προβλεπόμενες από το σύνταγμα χρονικές προθεσμίες και μέχρι τότε οφείλει να ασκεί τα καθήκοντά της σε πλήρη ανάπτυξη. «Το ίδιο οφείλουμε και όσοι έχουμε κυβερνητικά χαρτοφυλάκια, κατά το σύνταγμα να κάνουμε. Όσο είμαστε σε θέσεις υπουργικές έχουμε την ευθύνη για πράξεις μας ή για παραλείψεις» ανέφερε.

Τόνισε δε, ότι «αυτό θα πρέπει να το καταλάβει η ΝΔ και να σταματήσει να προσπαθεί να δημιουργεί εντυπώσεις».

Για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με τη Βουλή, ο υπουργός είπε ότι εμπίπτει στη συνολική στρατηγική της για τις εκλογές. «Η ΝΔ θα ήθελε να μην γίνει καθόλου προεκλογική εκστρατεία, να μην συζητήσουν καθόλου οι πολιτικοί αρχηγοί, να μην αντιπαρατεθούν καθόλου τα πολιτικά στελέχη και να πάει με την κεκτημένη ταχύτητα ενός αποτελέσματος των ευρωεκλογών» είπε, προσθέτοντας ότι «λησμονά ότι η εθνική κάλπη είναι εντελώς διαφορετική από την ευρωπαϊκή».

Επίσης, έκανε λόγο για «πολιτικό ξεκαθάρισμα ως προς το τι προτίθεται η κάθε πολιτική δύναμη να σχεδιάσει και για ποιο λόγο ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού» και διευκρίνισε ότι η ΝΔ «θα επιχειρήσει να κρύψει το τι πρεσβεύει», κάτι που, όπως τόνισε «δεν θα το αφήσουμε να συμβεί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.