ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΙΝΑΛ: Στόχος η ενότητα ενόψει των εθνικών εκλογών

10:10 - 05 Ιουν 2019 | Πολιτική
ΚΙΝΑΛ: Στόχος η ενότητα ενόψει των εθνικών εκλογών
Συνεδρίασε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής στον απόηχο της αποχώρησης του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τη σύγκρουση με τη Φώφη Γεννηματά. Ενότητα ζήτησαν βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Από την συνεδρίαση δεν έλειψαν οι διαφωνίες και ο προβληματισμός για το κλίμα που διαμορφώνεται ωστόσο επικράτησαν χαμηλοί τόνοι και εκφράστηκε η ανάγκη για συστράτευση όλων χωρίς αποκλεισμούς ώστε το εκλογικό αποτέλεσμα να είναι επιτυχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής που εκδόθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, μετά την πολύωρη συνεδρίαση «εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά».

Η συνεδρίαση διακόπηκε γύρω στις 20.00 για να μιλήσει η Φώφη Γεννηματά στο Open TV. Αναφερόμενη στην απόφασή της να τοποθετήσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Γ. Καμίνη η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «είναι καθαρά πολιτικά τα κριτήρια της επιλογής και καθόλου προσωπικά» και πρόσθεσε πως εάν ήταν στη θέση του κ. Βενιζέλου θα κατέβαινε με σταυρό. «Η επιλογή που έκανε ήταν δική του απόφαση. Δεν θέλουμε να φύγει από το ΚΙΝΑΛ», υπογράμμισε.

Απαντώντας στη κριτική ότι το ΚΙΝΑΛ γίνεται «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ,η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε με ισχυρή πλειοψηφία της Καραμανλικής δεξιάς. «Κανείς δεν μπορεί να μας προσάψει ότι επιθυμούμε την αυτοδυναμία της ΝΔ.»., τόνισε.

Ερωτηθείσα αν θα είναι στα ψηφοδέλτια ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε πως «δεν θα είναι υποψήφιος στην Α' Αθήνας επειδή δεν το θέλει ο ίδιος, αλλά θα είναι στην πρώτη γραμμή της παράταξης ενόψει εκλογών».

Τοποθετήσεις βουλευτών και στελεχών

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Ανδρέας Λοβέρδος επεσήμανε ότι η εσωστρέφεια στο ΚΙΝΑΛ είναι αυτό που επιδιώκουν οι δύο αντίπαλοι, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος σημείωσε πως «είναι κεφάλαιο ο Βενιζέλος» και «δεν μπορεί να δεχθούμε ότι μπορεί να μας σέρνει προς μια κατεύθυνση».

«Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο Βενιζέλος μας σέρνει προς την Ν.Δ. και η Φώφη προς τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Κώστας Σκανδαλίδης σημειώνοντας ότι η εσωστρέφεια «πρέπει να τελειώσει... χθες».

Λάθος χαρακτήρισε την ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Γιάννης Μανιάτης, καλώντας παράλληλα τα στελέχη να εγκαταλείψουν τη κριτική για το παρελθόν και να κοιτάξουν μπροστά.

Από τη πλευρά του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υπογράμμισε ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να έχει καθαρή απάντηση για το τι θα γίνει μετά τις εκλογές καθώς «η πίεση θα γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτική από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ». «Όπως πήρες καθαρή απόφαση για Βενιζέλο πάρε και για τις συνεργασίες», είπε προς την κ. Γεννηματά.

«Δυστυχώς αυτό συνέβη», είπε η Έφη Χαλάτση για το θέμα Βενιζέλου και πρόσθεσε ότι ανεξάρτητα αν διαφωνεί ή συμφωνεί κανείς πρέπει να αναδειχθεί η ενότητα και να αναδειχθεί ο πολιτικός λόγος γιατί «αυτός δίνει το στίγμα πού θα πάει η χώρα αύριο και πώς αυτό είναι προς όφελος των πολιτών, αυτή είναι η υπεροπλία μας έναντι Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απουσίαζε από τη συνεδρίαση. Ωστόσο σε συνέντευξή του στο Action 24, εμφανίστηκε επικριτικός ως προς την απόφαση της κ. Γεννηματά ισχυριζόμενος πως έγιναν λάθος χειρισμοί καθώς «αντί να συζητάμε το Βατερλό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και το πώς η Ν.Δ. δεν θα το καρπωθεί μόνη της, συζητάμε τα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.