ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Δε θα πληρώσει τα σπασμένα του ΣΥΡΙΖΑ ο πολίτης

11:33 - 06 Ιουν 2019 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Δε θα πληρώσει τα σπασμένα του ΣΥΡΙΖΑ ο πολίτης
"Δεν πρόκειται να πληρώσει τα σπασμένα της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει ζήτημα με τα μέτρα να έλθουν από την πίσω πόρτα". Αυτό τόνισε μιλώντας στην πρωινή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι δε θα αναιρέσει τις παροχές για να καλύψει το όποιο ενδεχόμενο δημοσιονομικό κενό.

"Δυο πράγματα λέει η Κομισιόν, μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομικά" σημείωσε λέγοντας ότι κάνει τις όποιες παρατηρήσεις για τις μεταρρυθμίσεις με μεγάλη καθυστέρηση. "Αυτό που φωνάζουμε είναι ότι πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις και γι’ αυτό έχουμε προτάξει μια μεταρρυθμιστική ατζέντα εμπροσθoβαρής”.

“Όσον αφορά τα δημοσιονομικά, η αποδοχή της εκλογικής νίκης της ΝΔ από τις αγορές ήταν εξαιρετικά θετική. Η ψήφος εμπιστοσύνης από τις αγορές θα μα δώσει ευχέρεια για καλύτερα δανεισμό και θα μας επιτρέψει να πιάσουμε τους στόχους" είπε ο κ, Μητσοτάκης.

"Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση πρέπει να γίνει ολόκληρη και όχι λειψή όπως έγινε. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών βελτιώνει τη φορολογική συμμόρφωση. Τελικός στόχος είναι να υπάρχουν δύο συντελεστές ΦΠΑ 22% και 11%, και συνολικά το τουριστικό πακέτο να είναι στο 11%, μείωση φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 10% και μείωση φόρου στα μερίσματα στο 5%», τόνισε.

«Θα δώσω κίνητρα στα ξενοδοχεία για ενεργειακή αναβάθμιση στην ενεργειακή αποδοτικότητα. Θέλουμε να βρούμε τρόπους συνεργασίας με τον κλάδο του τουρισμού, ώστε να ενθαρρύνουμε επενδύσεις χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στη βιώσιμη ανάπτυξη» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 12:45 - 06 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.