ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον «πάγο» οι μετατάξεις στη Βουλή

19:07 - 06 Ιουν 2019 | Πολιτική
Στον «πάγο» οι μετατάξεις στη Βουλή
Επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας του να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων στο Κοινοβούλιο, τουλάχιστον έως ότου διεξαχθούν οι εκλογές.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την κυβέρνηση, «παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη Ν.Δ. για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας».

Μιλώντας στη συνέχεια σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Βούτσης τόνισε πως «οι μετατάξεις στη Βουλή παγώνουν». Πρόκειται για 32 περιπτώσεις υπαλλήλων για τους οποίους δεν έχει βγει ΦΕΚ και δεν έχουν αναλάβει καθήκοντα.

Όπως διευκρίνισε ο κ Βούτσης οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι εργάζονταν στην Βουλή ως αποσπασμένοι ακόμα και πριν από το 2015. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και η πρώην σύζυγός του που αποσπάστηκε στο κοινοβούλιο το 2007.

«Η πρώην σύζυγός μου είναι εδώ από το 2007, πριν εκλεγώ βουλευτής. Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι» ανέφερε ο κ. Βούτσης εμφανώς εκνευρισμένος για τα σχετικά δημοσιεύματα.

Στο μεταξύ, την παραίτησή της από το Ίδρυμα της Βουλής υπέβαλε η Α.Α., κόρη της διευθύντριας του γενικού γραμματέα της Βουλής. Η Α.Α. ήταν υπάλληλος ΙΔΟΧ, διάρκειας εντός έτους στο Ίδρυμα. Ομοίως, παραίτηση υπέβαλε και η Μ.Λ.Σ., κόρη της προϊσταμένης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, υπάλληλος ΙΔΟΧ, διάρκειας ενός έτους στο Ίδρυμα της Βουλής. Όπως έγινε γνωστό, και οι δύο υπέβαλαν παραίτηση για λόγους ευθιξίας.

Οι δύο αποφάσεις πρόσληψης είχαν υπογραφεί στις 31 Μαΐου 2019 από την πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Νίκη Μαρωνίτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.