ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Αν είχα φοιτητή τον Ρέγκλινγκ...θα τον έκοβα

09:34 - 07 Ιουν 2019 | Πολιτική
Τσακαλώτος: Αν είχα φοιτητή τον Ρέγκλινγκ...θα τον έκοβα
«Ανοησίες» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τον ισχυρισμό του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ότι η χώρα χρεώθηκε με 100 δισ. ευρώ επί υπουργίας του Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως αν τον είχε φοιτητή, «θα τον έκοβε» και πως οι δηλώσεις του τον στεναχωρούν ως πανεπιστημιακό.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο κ. Τσακαλώτος άσκησε κριτική στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ, τα δύο κόμματα που – όπως είπε - «κυβερνούσαν επί 35 χρόνια μας φέρανε στην χρεοκοπία». «Το μόνο σίγουρο είναι ότι την περίοδο 2010-2015 χάσαμε 24% του ΑΕΠ» σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο κ. Ρέγκλινγκ είναι ένας άνθρωπος που χρησιμοποίησε μία μεθοδολογία για να βγάλει ένα αριθμό και να χτυπήσει την κυβέρνηση, «που δεν αξίζει ούτε να το συζητάμε».

Στα περί ευθυνών του κ. Βαρουφάκη, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι «συλλογικά αποφασίζει μία κυβέρνηση».

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι βλέπει πραγματικό κίνδυνο «να πάμε πίσω στην υγεία, στην παιδεία, στις εργασιακές σχέσεις, στην αξιοπρέπεια της εργασίας» και πρόσθεσε ότι «ο κόσμος που δεν μας ψήφισε πρέπει να το ζυγίσει πάρα πολύ καλά αυτό».

Όπως είπε, ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί καλά «αν προτιμά τον Ανδ. Ξανθό ως υπουργό Υγείας ή τον Άδ. Γεωργιάδη και ποιον προτιμά για υπουργό Εργασίας την Ε. Αχτσιόγλου ή τον Γ. Βρούτση από την άλλη».

Σε ό,τι αφορά τα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, εκτός της φορολόγησης της μεσαίας τάξης, είπε ότι ήταν λάθος που δεν δόθηκε η σημασία που έπρεπε στη δημόσια διοίκηση ώστε να μεταμορφωθεί και να βελτιωθεί περαιτέρω η καθημερινότητα των πολιτών.

Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι είναι εφικτή η ανατροπή του αποτελέσματος αυτού στις εθνικές κάλπες καθώς «είναι άλλο το διακύβευμα στις εθνικές εκλογές, άλλο στις ευρωεκλογές». Όπως είπε, «τώρα παίζεται τι κυβέρνηση θα έχουμε, τι κοινωνικές αναφορές θα έχει, τι προτεραιότητες θα έχει, τι θα κάνει στην Ευρώπη, τι θα κάνει στην Ελλάδα. Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Το ένα μπορεί να ήταν κύπελλο, το άλλο μπορεί να είναι πρωτάθλημα».

Ερωτηθείς για τον κ. Πολάκη και την επίθεσή του κατά του Στ. Κυμπουρόπουλου είπε ότι επί της ουσίας είχε δίκιο, ενώ, αντίθετα, όπως υποστήριξε, δεν ήταν σωστό αυτό που είπε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. για τα επιδόματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα οποία είναι απαραίτητα.

Για το σχόλιο του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είπε ότι με θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Ευκλ. Τσακαλώτο, αλλά όχι με τον Αλ. Τσίπρα, απέδωσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολιτική σκοπιμότητα και σημείωσε ότι στα «παιχνίδια» αυτά «δεν τσιμπάμε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.