ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Κυρώσεις στην Τουρκία αν πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

21:44 - 16 Ιουν 2019 | Πολιτική
Τσίπρας: Κυρώσεις στην Τουρκία αν πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
Για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας εάν επιβεβαιωθεί η πραγματοποίηση γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς, ενώ στέλνοντας μήνυμα προς την Άγκυρα, τόνισε ότι «όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και το διεθνές δίκαιο θα έχει συνέπειες.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι Σύνοδοι Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν καταδικάσει με σαφήνεια τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και την τουρκική προκλητικότητα και πρόσθεσε πως συμφώνησε με τον Κύπριο πρόεδρο να θέσουν το θέμα της τουρκικής δραστηριότητας στην κυπριακή ΑΟΖ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα. Εκεί, θα συζητηθεί ακόμα και υιοθέτηση κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας αν επιβεβαιωθεί πως έγινε γεώτρηση εντός της ΑΟΖ.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες «να μη δέχονται την κινδυνολογία των τελευταίων ημερών» ενώ υπογράμμισε πως «όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν και πρέπει να νιώθουν απόλυτα ασφαλείς».

«Η τουρκική προκλητικότητα και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου από πλευράς Τουρκίας δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος αλλά αδυναμίας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:48 - 16 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.