ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς αναζήτηση νέας ημερομηνίας για το debate πολιτικών αρχηγών

18:25 - 21 Ιουν 2019 | Πολιτική
Προς αναζήτηση νέας ημερομηνίας για το debate πολιτικών αρχηγών
Τελευταία ενημέρωση 21:02 / Αναταράξεις έχουν προκληθεί στα κομματικά επιτελεία αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών. Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της 30ης Ιουνίου φαίνεται να ανατρέπει τα σχέδια της τηλεοπτικής αναμέτρησης της 1ης Ιουλίου.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν ότι το πρωί επικοινώνησε με την οδό Πειραιώς ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος δήλωσε την αδυναμία του  κ. Τσίπρα να μετάσχει στο ντιμπέιτ της 1ης Ιουλίου, λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 30 Ιουνίου και πρότεινε ως εναλλακτικές ημερομηνίες διεξαγωγής του είτε την 2η Ιουλίου, είτε την 27η Ιουνίου.

"Η ΝΔ κατανοώντας τη δυσκολία του κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στην ορισθείσα ημερομηνία, δέχθηκε ως εναλλακτική ημέρα διεξαγωγής του ντιμπέιτ την 27η Ιουνίου. Ύστερα από διαβουλεύσεις του κ. Ηλιόπουλου με τα άλλα κόμματα τα οποία επίσης έπρεπε να μεταβάλουν τον προγραμματισμό τους, η ΝΔ πρότεινε ως τρίτη εναλλακτική ημέρα την 28 Ιουνίου. Ο κ. Ηλιόπουλος αργά το απόγευμα ενημέρωσε τη ΝΔ ότι δεν έχει καταστεί δυνατόν μέχρι στιγμής να βρεθεί κοινή ημερομηνία με τα άλλα κόμματα για την διεξαγωγή του ντιμπέιτ", επισημαίνουν πηγές της οδού Πειραιώς. Παράλληλα, στρέφονται κατά των σημερινών δηλώσεων του κ. Τσίπρα.

"Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι επιθυμούν τους παράλληλους μονολόγους, ενώ εκείνος τάχα τον διάλογο είναι δηλωτικές της αδιόρθωτης αλαζονείας του. Πόσο μάλλον όταν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρούν να βρουν μια λύση σε ένα πρόβλημα που ουδόλως προκάλεσαν", σχολιάζουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου, ξεκαθαρίζεται ότι είναι συνεχείς οι τηλεφωνικές διαβουλεύσεις με τα υπόλοιπα κομματικά επιτελεία ώστε να καταστεί εφικτή η εξεύρεση μιας ημερομηνίας που να εξυπηρετεί τον σχεδιασμό όλων των πολιτικών αρχηγών. 

Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί ακόμη κοινός τόπος, καθώς κάθε εναλλακτική ημερομηνία που προτείνει ένα επιτελείο "προσκρούει" στο πρόγραμμα άλλου πολιτικού αρχηγού. 

Προς 27 ή 28 Ιουνίου η νέα ημερομηνία

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η ΝΔ δήλωσε διαθεσιμότητα για δύο ημερομηνίες, την 27η και την 28η Ιουνίου, με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει διαθεσιμότητα και για τις δύο.

Κυβερνητικές πηγές καλούν τα υπόλοιπα κόμματα να αποδεχτούν μία από τις δύο αυτές ημερομηνίες, ώστε να μην ακυρωθεί το χρήσιμο για την προγραμματική αντιπαράθεση και την ενημέρωση του ελληνικού λαού debate, πριν από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου. 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:05 - 21 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.