ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πικραμμένος: Ο ΣΥΡΙΖΑ «ξέφυγε» στα θέματα της Δικαιοσύνης

10:49 - 24 Ιουν 2019 | Πολιτική
Πικραμμένος: Ο ΣΥΡΙΖΑ «ξέφυγε» στα θέματα της Δικαιοσύνης
Στην υπόθεση Novartis και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Παναγιώτης Πικραμμένος. Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως όλες οι κυβερνήσεις έχουν μία τάση να έρχονται πιο κοντά στη Δικαιοσύνη, αλλά στην περίπτωση του κυβερνώντος κόμματος, το πράγμα ξέφυγε, ενώ πρόσθεσε πως το κύρος της Δικαιοσύνης έχει κλονιστεί λόγω της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε όμως πως η υπόθεση πρέπει να αντιμετωπιστεί ψύχραιμα και θεσμικά, ακριβώς λόγω της σοβαρότητάς της για την χώρα. «Τα φαινόμενα προκαλούν μεγάλη απορία και περιέργεια», τόνισε ο κύριος Πικραμμένος, προσθέτοντας πως όλα θα διερευνηθούν.

Ο κ. Πικραμμένος, τόνισε πως δεν βλέπει το θέμα «ρεβανσιστικά», αλλά όπως είπε «θα ήθελα να μάθω την αλήθεια και θα το επιδιώξω».

Ερωτηθείς για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ. Πικραμμένος εκτίμησε πως όσο ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είναι ισχυρός στο εσωτερικό της Τουρκίας, ο κίνδυνος για Ελλάδα είναι μειωμένος. Αποκάλυψε δε πως όταν ο ίδιος ανέλαβε υπηρεσιακά την πρωθυπουργία έλαβε επιστολή από τον κ. Ερντογάν που τον διαβεβαίωνε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να προκαλέσει αν δεν προκληθεί.

Ωστόσο, ο κύριος Πικραμμένος ανέφερε πως θα πρέπει «να είμαστε προσεκτικοί» με την Τουρκία, προσθέτοντας όμως πως «όσο ο Ερντογάν είναι πρόεδρος, είναι προβλέψιμος». «Όλη η περιοχή βράζει, διαμορφώνεται ένα νέο γεωπολιτικό πλαίσιο και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να πάμε και πάλι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, όπως επί Βενιζέλου», είπε.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:00 - 24 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.