ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπίρτζης: Θα αντιδράσουμε για τα διόδια στην Αττική Οδό

15:37 - 27 Ιουν 2019 | Πολιτική
Σπίρτζης: Θα αντιδράσουμε για τα διόδια στην Αττική Οδό
Θα υπάρξει αντίδραση της Πολιτείας μέσα στα επόμενα 24 ώρα και σίγουρα πριν την 1η Ιουλίου για την αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

«Πολύ σύντομα θα το μάθετε» δήλωσε το πρωί στο Ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο». «Τυπικά, οι αυξήσεις που ανακοίνωσε η Αττική Οδός είναι για την 1η Ιουλίου, άρα μέχρι τότε θα έχουμε πάρει κι εμείς πρωτοβουλίες. Μπορεί και σήμερα...» τόνισε ο κ. Σπίρτζης και διευκρίνισε ότι «Δεν μπορεί να υπάρξει αντίδραση της Πολιτείας μέσω της σύμβασης που έχει υπογράφει άλλα υπάρχουν και άλλοι τρόποι».

Όπως εξήγησε ο κ. Σπίρτζης «η πολιτεία μπορεί να αντιδράσει, γιατί η Αττική Οδός δεν έχει δείξει μέχρι σήμερα τους λόγους, τις αιτίες, τα στοιχεία, το μοντέλο, βάσει του οποίου, όπως ισχυρίζεται, δεν έχει γίνει από απόσβεση του επενδυμένου κεφαλαίου και του μέγιστου κέρδους που προβλέπεται να έχει η Αττική Οδός».

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου, για τον αν το Δημόσιο διαθέτει τα εργαλεία για να αντιδράσει, ο υπουργός Υποδομών ανέφερε: «Έχει εργαλεία, όχι μέσω της σύμβασης που έχει κάνει η ΝΔ. Έχει άλλου είδους εργαλεία, νομοθετικές πρωτοβουλίες και ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα μπορούσαν να ανατρέψουν τους ισχυρισμούς της Αττικής Οδού. Πολύ σύντομα θα το μάθετε».

Ο υπουργός Υποδομών, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, χαρακτήρισε την αύξηση των διοδίων κίνηση «πρόκληση πολιτική και διαχειριστική», τη στιγμή μάλιστα, όπως είπε, που «βρισκόμασταν, εδώ και καιρό σε διαπραγματεύσεις για μείωση των διοδίων». Τόνισε, μάλιστα, ότι υπάρχει συγκεκριμένη και πολιτική στόχευση από την Αττική Οδό και τους μετόχους της.

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πραγματικότητα δεν έχει πρόγραμμα για τις Υποδομές Όπως ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ μένουν σταθερά προσηλωμένοι στις λογικές του παρελθόντος. Υπογράμμισε μάλιστα, ότι ο σχεδιασμός της στο τομέα αυτό, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τη χώρα, τις κοινωνικές ανάγκες και τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, αλλά έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση: Είναι προσηλωμένος σε υποδομές που εξυπηρετούν όχι το κοινωνικό σύνολο, αλλά τον έναν επενδυτή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.