ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΙΝΑΛ για Γαβρόγλου: Προκάλεσε τεράστιο κόστος στην Παιδεία

11:45 - 02 Ιουλ 2019 | Πολιτική
ΚΙΝΑΛ για Γαβρόγλου: Προκάλεσε τεράστιο κόστος στην Παιδεία
Με ανακοίνωσή του ο Τομέας Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής εξαπολύει «βέλη» στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, κάνοντας λόγο για «τεράστιο κόστος στην Παιδεία και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης» από τη θητεία του

Να «κλείσουν τα αφτιά τους στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, να απορρίψουν τα επικίνδυνα συντηρητικά πειράματα της Ν.Δ. στον χώρο της εκπαίδευσης και να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής» καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές ο Τομέας Παιδείας του κόμματος.

Όπως σημειώνει –μεταξύ άλλων – ο ΣΥΡΙΖΑ «κατάργησε τα ολοήμερα σχολεία [ΕΑΕΠ], διέλυσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο το οποίο με τις ρυθμίσεις που προώθησε  απώλεσε και τα τελευταία ψήγματα της μορφωτικής του αξίας, αποδιοργάνωσε την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και εξαφάνισε την Τριτοβάθμια Τεχνική κι Επαγγελματική Εκπαίδευση και μέχρι τέλους συνεχίζει να εμπαίζει τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής αφού ακόμη δεν έχει προσδιορίσει τις οργανικές θέσεις για τις οποίες θα γίνουν οι διορισμοί».

«Ο κ. Γαβρόγλου κι ο Σύριζα αποχωρούν αφήνοντας την εκπαίδευση σε πολύ άσχημη κατάσταση» επισημαίνει το κόμμα, υπενθυμίζοντας ότι «το Κίνημα Αλλαγής έχει καταψηφίσει σχεδόν όλους τους νόμους Γαβρόγλου και προειδοποίησε για τις επιπτώσεις της πολιτικής αυτής στην εκπαίδευση».

Κατηγορεί παράλληλα τη Ν.Δ. ότι «αντιγράφει» τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για την εκπαίδευση «πασπαλίζοντάς τες με συντηρητικές αντιλήψεις».

 «Η αυτονομία της Σχολικής Μονάδας σε καμιά περίπτωση δεν ταυτίζεται με διαφορετικές ευκαιρίες και δυνατότητες για τους μαθητές και ιδιαίτερα για τους κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους. Η αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση των Σχολείων δεν γίνεται χωρίς επιστημονικά  κριτήρια, ανώνυμα και μέσω ιστοσελίδων για γονείς» υπογραμμίζει.

Καλεί τέλος εκπαιδευτικούς και γονείς «να σκεφτούν ότι όλες οι μεγάλες αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση φέρουν διαχρονικά την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:52 - 02 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.