ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουτσούμπας: Ένα δυνατό ΚΚΕ θα αντισταθεί σε μία αντιλαϊκή κυβέρνηση

13:31 - 03 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Κουτσούμπας: Ένα δυνατό ΚΚΕ θα αντισταθεί σε μία αντιλαϊκή κυβέρνηση
Κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες και να στηρίξει το ΚΚΕ απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ενώ σχολίασε την επιλογή της Κριστίν Λαγκάρντ στην ΕΚΤ και τα ελληνοτουρκικά.

"Να κάνουν το βήμα τώρα, αυτή η μάχη είναι κρίσιμη. Είναι εθνικές εκλογές, έχει σημασία να είναι δυνατός ο λαός μέσα και έξω από τη Βουλή απέναντι σε μια νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση. Να κάνουν το βήμα όσοι το σκέφτονται για να κάνουν τη διαφορά" είπε ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6.

 

Κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

"Σε ο,τι αφορά τα άλλα κόμματα η διαφορά φαίνεται να έχει παγιωθεί. Άρα λοιπόν το ζήτημα και το δίλημμα δεν είναι ποια θα είναι η απόσταση σε μονάδες ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας. Το δίλημμα είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ στις 8 Ιούλη για να αντισταθεί στη λαίλαπα μέτρων που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνάει πως τα μνημόνια και οι αντιλαϊκοί νόμοι δεν έφυγαν ποτέ. Η κυβέρνηση αυτή μονιμοποίησε τα μέτρα και έστρωσε το χαλί για την επόμενη κυβέρνηση".

"Είναι αστείο να σκεφτεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει αντιπολίτευση απέναντι σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ. Ξέπλυνε την αντιδραστική πολιτική της ΝΔ, δεν ξεμπέρδεψε με το παλιό, είδαμε να το ανασταίνει αυτό το παλιό. Διέσυρε αριστερές αξίες. Εμφανίστηκε αριστερός στα λόγια και έπραττε δεξιά. Εφάρμοσε ως μονόδρομο την πολιτική μνημονίων διαρκείας. Γι' αυτό έστειλε τόσους ψηφοφόρους πίσω στη ΝΔ".

"Η ΝΔ θα ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά προς χάρη του κεφαλαίου", είπε στη συνέχεια ασκώντας κριτική και στο νυν κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΚΙΝΑΛ - Βαρουφάκης

"ΤΟ ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο συμπλήρωμα σε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τελευταία η κ. Γεννηματά δεν το λέει για να μην αντιδρά ο λαϊκός κόσμος του κόμματος αλλά στελέχη του κόμματος αλληθωρίζουν προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, είναι πρόθυμη να καταργήσει την απλή αναλογική, σε αυτό ταυτίζονται".

"Η πιο χαμένη ψήφος είναι στον Βαρουφάκη. Ψήφισε το τρίτο μνημόνιο και αυτός. Ενισχύει ένα δεκανίκι ο κ. Βαρουφάκης. Κανείς δεν του έχει εμπιστοσύνη, εμένα μου έλεγε το 2015 ότι και τότε ψήφισε ΚΚΕ. Πρόκειται για φαιδρό πρόσωπο, είναι μια επικίνδυνη συστημική ψήφος ο ίδιος και άνθρωπος του Σόρος".

Σχολιάζοντας τον διορισμό Λαγκάρντ στην ΕΚΤ, απάντησε: 

"Είναι που θα ξεφορτωνόμασταν το ΔΝΤ. Είναι κοροϊδία που επιβάλλουν στον ελληνικό λαό. Είναι για γέλια και για κλάματα. Όλοι τους φιλελεύθεροι, σοσιασλιστές, ακροδεξιοί ή στο όνομα αριστεροί, είναι υπάλληλοι των μονοπωλιακών ομίλων της Ευρώπης".

Για τα ελληνοτουρκικά σχολίασε:

"Δεν έχουν σταματήσει οι κίνδυνοι πολεμικής απειλής από ατύχημα όπως έγινε τις προάλλες στην Κύπρο, από το οποίο μπορεί να πληρώσουν με το αίμα τους το ατύχημα οι λαοί. Εμείς προειδοποιούμε πως η οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν πρέπει να παίζει τον ρόλο της στρουθοκαμήλου και να μην εφησυχάζει. Πρέπει να οργανωθεί με σχέδιο η αντίσταση σε αυτή την πολιτική που δεν δίνει ασφάλεια και ειρήνη στους λαούς. Από τη μια έχουμε μέτρα εμπιστοσύνης και από την άλλη έχουμε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και της Ελλάδος, για να αναπτυχθεί ο ζωτικός χώρος που δεν είναι συμβατός με το διεθνές δίκαιο".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.