ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απορρίπτει τα περί «πιστοληπτικής γραμμής στήριξης» η Ζαχαράκη

14:56 - 03 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Απορρίπτει τα περί «πιστοληπτικής γραμμής στήριξης» η Ζαχαράκη
«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για πιστοληπτική γραμμή στήριξης» επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη με αφορμή σχετικές δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή του κόμματος, Μπάμπη Παπαδημητρίου.

«Έχω μπροστά το πρόγραμμά μας και θυμάμαι πολύ καλά ό,τι έχει πει ο Κ. Μητσοτάκης», υπογράμμισε η Σοφία Ζαχαράκη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

«Επιδιώκουμε την καλύτερη πορεία της οικονομίας, η οποία φαίνεται κιόλας από την πορεία του 10ετούς και του 5ετούς ομολόγου. Ήδη από τις Ευρωεκλογές και μετά βλέπουμε μια ιστορική μείωση του 10ετούς. Το ίδιο ισχύει για το 5ετές και για πρώτη φορά και το 25ετές. Αντικατοπτρίζεται δηλαδή μια προσδοκία ως αποτέλεσμα της ενδεχόμενης πολιτικής αλλαγής», σημείωσε, σχολιάζοντας την πορεία των ομολόγων.

Αναφορικά με τα ιδιωτικά χρέη, επεσήμανε ότι «η ΝΔ, ο Κ. Μητσοτάκης, όλα τα στελέχη της, όλοι αυτοί οι οποίοι κατέγραψαν το πρόγραμμα, μιλούν εδώ και 3 χρόνια πριν αρχίσουν να συσσωρεύονται ακόμη περισσότερο τα ιδιωτικά χρέη, ήταν 85,2 δισ. το 2014 και είναι 140,1 δισ. το 2019. Οι μισοί φορολογούμενοι δηλαδή οφείλουν αυτή τη στιγμή, οι 4 στους 5 οφειλέτες, μέχρι 3.000 ευρώ. Εμείς, λοιπόν, έχουμε πει για πρόγραμμα δεύτερης ευκαιρίας για όλες τις οφειλές. Επέκταση και βελτίωση του προγράμματος των 120 δόσεων. Άνθρωποι οι οποίοι οφείλουν μέχρι 20.000 ευρώ, να μπορούν να μπαίνουν χωρίς καμία προϋπόθεση, με δόσεις που ξεκινούν από 20 ευρώ και με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό που αυτή τη στιγμή χρεώνονται».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.