ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκουρλέτης: Δυσχερής η πρόταση της ΝΔ για μετάταξη νέων εργαζομένων

19:17 - 03 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Σκουρλέτης: Δυσχερής η πρόταση της ΝΔ για μετάταξη νέων εργαζομένων
Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFm 97,8 ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφέρθηκε στις θέσεις της ΝΔ για το ασφαλιστικό, την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο και για τη στάση της στο Μακεδονικό.

«Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για μετάταξη των νέων εργαζομένων στην ιδιωτική ασφάλιση, στον τομέα της επικουρικής ασφάλισης, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο αυτή τη σχέση. Βγάζει δηλαδή από την αλυσίδα ανατροφοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος, κάποιους από τους νεοεισερχόμενους, οι οποίοι θα μπορούν να ασφαλίζονται, όχι υποχρεωτικά στο δημόσιο σύστημα, αλλά να πηγαίνουν σε μία ιδιωτική εταιρεία, με όλους τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει αυτή η σχέση μιας και έχουμε παραδείγματα τύπου Ασπίς Πρόνοια κ.ά.», ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο ραδιόφωνο RealFM 97,8 ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Κληθείς να σχολιάσει τις θέσεις τις ΝΔ για την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο ο κ. Σκουρλέτης απάντησε: «Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, είχε επιχειρήσει μια προσχηματική αξιολόγηση που οδηγούσε απλώς στην εφεδρεία, στον παροπλισμό και στην απόλυση κάποιων εργαζομένων. Θυμόσαστε ότι έλεγε εκ των προτέρων ότι το 20% θα αξιολογηθεί ότι είναι ανίκανο. Μα τι αξιολόγηση είναι αυτή η οποία δεν έχει αντικειμενικά κριτήρια, με σκοπό την αξιοποίηση με τον καλύτερο τρόπο του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά εκ των προτέρων στοχεύει απλώς και μόνο να παροπλίσει κάποιους ανθρώπους»;

Καταλήγοντας ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο Μακεδονικό:

«Ο ψόγος εδώ δεν είναι για την γραμμή Κωνσταντίνου Καραμανλή, η οποία βεβαίως σε πάρα πολλά θέματα αποδεικνύεται ότι ήταν πιο πίσω από αυτό που πετύχαμε εμείς με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν κατοχύρωνε το θέμα της ονομασίας για κάθε χρήση, το erga omnes. Δεν κατοχύρωνε το θέμα των συνταγματικών αλλαγών, οι οποίες αναφέρονταν σε αλυτρωτικές διαθέσεις της άλλης πλευράς. Δεν κατοχύρωνε το θέμα της γλώσσας, όπως κατοχυρώνεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου αναφέρεται σαφώς ότι η μακεδονική γλώσσα είναι ένα σλαβικό ιδίωμα και δεν έχει σχέση με τα αρχαία ελληνικά. Η κριτική είναι στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αρνήθηκε αυτό το παρελθόν και εμφανίστηκε χάριν μιας εθνικολαϊκιστικής πολιτικής και στάσης, για λίγους ψήφους, ή εν πάση περιπτώσει κάτω από την πίεση όλων αυτών των εισβολέων από τα ακροδεξιά, από το ΛΑΟΣ, που κατέχουν πρωτεύουσες θέση στη σημερινή Νέα Δημοκρατία, με μία διχαστική ρητορική πάνω σε ένα εθνικό θέμα, το οποίο επί δεκαετίες μας ταλαιπωρούσε και νομίζω ότι φάνηκε τελικά πόσο ανεύθυνη και τυχοδιωκτική είναι αυτή η πολιτική του», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.