ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Η πιστοληπτική γραμμή Μητσοτάκη σηματοδοτεί νέο Μνημόνιο

22:35 - 03 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Τσίπρας: Η πιστοληπτική γραμμή Μητσοτάκη σηματοδοτεί νέο Μνημόνιο
«Η μεγάλη ανατροπή της Κυριακής είναι πρώτα απ' όλα θέμα συνείδησης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πάτρα και ζήτησε να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμιά «τι έζησε ως το 2014 και πως είναι η χώρα σήμερα, ελεύθερη από τα δεσμά του ΔΝΤ, των δανειστών, και να συγκρίνει με ψυχραιμία και με λογική, να κρίνει» και «να φέρει στην κάλπη έναν ακόμη που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε άδεια ταμεία και τώρα έχουν πάνω από 35 δισ. που είναι οι θυσίες του λαού. Ζήτησε να μην παραδοθούν τα κλειδιά του ταμείου σε αυτούς που το λεηλάτησαν και είπε ότι «σήμερα αποκαλύφθηκε το σχέδιο τους».

Ειδικότερα, είπε ότι τόσες μέρες ρωτά τον κ. Μητσοτάκη και απάντηση δε παίρνει, αναφορικά με το γιατί λέει πως πρέπει να δελεάσει τους εταίρους με κύμα μεταρρυθμίσεων για να πέσουν τα πλεονάσματα αφού η κυβέρνηση το έχει ήδη καταφέρει καταθέτοντας μέρος των χρημάτων αυτό σε ειδικό λογαριασμό, ώστε να γίνουν στοχευμένες ελαφρύνσεις και στήριξη του λαού μας. «Σήμερα κατάλαβα και καταλάβαμε όλοι το γιατί» και πρόσθεσε «Ετοιμάζονται να πάρουν τα λεφτά που μαζεύτηκαν με το κόπο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και να τα δώσουν στις τράπεζες και στους τραπεζίτες».

Τόνισε ότι όμως «αυτά τα χρήματα τα εξασφαλίσαμε με κόπο και θυσίες, για να μη μπορεί ποτέ κανείς πια να εκβιάσει την Ελλάδα. Δεν είναι απλά απόθεμα ρευστότητας. Είναι απόθεμα εθνικής κυριαρχίας, δημοκρατίας». Υπογράμμισε ότι «σε αυτά τα χρήματα δε πρόκειται να σας αφήσουμε να βάλετε χέρι».«Φτάνει πια. Ως εδώ. Πόσα χρόνια ακόμα θα δουλεύουν οι Έλληνες για να ξεπληρώνουν τα σπασμένα των τραπεζών; Πόσα δισ. ακόμα να ξοδευτούν στην μαύρη τρύπα που άνοιξαν τα golden boys και οι κομματάρχες των θαλασσοδανείων», είπε.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός τόνισε πως «πάντα η δημοκρατική παράταξη είχε απέναντι της μια Δεξιά με παρωχημένες αντιλήψεις… Αλήθεια, θυμηθείτε οι παλαιότεροι τι έλεγε η Δεξιά στον Ανδρέα Παπανδρέουόταν αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση, του έλεγε ότι ξεπλένει τους συμμορίτες…»

«Τι λένε τώρα σε εμάς; Φέρνουμε νόμους για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και μας λένε ιδεοληπτικούς και παρωχημένους, φέρνουμε νόμους για την ισότητα και τη δικαισούνη για κάθε πολίτη και μας λένε βέβηλους, φέρνουμε συμφωνίες που κάνουν την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στο διεθνές πεδίο και μας λένε πρόδοτες. Σαράντα χρόνια τα ίδια…».

Υποστήριξε πως το Κίνημα Αλλαγής έχει έρθει σε συμφωνία για στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο μίας ανίερης συμμαχίας, όπως την περιέγραψε, με στόχο τη διαγραφή των δανείων των δύο κομμάτων.

«Δεν μπορεί οι συνεχιστές του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να αγκαλιάζουν τον γιό του αποστάτη για πρωθυπουργό της χώρας, αυτή είναι η αλήθεια, δημοκρατικοί πολίτες της Πάτρας» πρόσθεσε.

Μιλώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι αυτή η κυβέρνηση τόλμησε με γενναιότητα και πατριωτισμό, «την ώρα που οι υποκριτές της δεξιάς, οι πατριδοκάπηλοι έστηναν μια άθλια εθνική σκευωρία που τούτες τις μέρες αποκαλύπτεται. Αυτοί που είχαν παραδώσει από το 2005 το όνομα, αυτοί που δεν είχαν βάλει κανένα όρο για αλλαγή της Συνταγματικής ονομασίας και δεχόντουσαν το Μακεδονία παντού, μέσα έξω». «Έστησαν ένα απίστευτο γαϊτανάκι υποκρισίας, παριστάνοντας τους Μακεδονομάχους. Δίχασαν τον ελληνικό λαό για να πάρουν μια χούφτα ψήφους. Πότισαν με εθνικιστικό δηλητήριο τη νέα γενιά. Και σήμερα αντί να παριστάνουν ακόμα τους μακεδονομάχους, κάνουν το Κινέζο, δε λένε κουβέντα».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:34 - 03 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.