ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι δεν μειώθηκαν οι συντάξεις

09:49 - 04 Ιουλ 2019 | Πολιτική
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι δεν μειώθηκαν οι συντάξεις» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ζητάω όχι μια δεύτερη ευκαιρία αλλά την πρώτη να κριθώ για το πώς με δικαιοσύνη θα κατανείμουμε τις ελαφρύνσεις» επαναλαμβάνοντας τη θεωρία Φωτίου ότι «με λυμένα τα χέρια είμαστε επτά μήνες».

Ο πρωθυπουργός αρχικά σχολίασε ότι «διασκέδασα τη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ» υποστηρίζοντας ότι «δεν υποτιμώ ως εκλογικό αντίπαλο τον Μητσοτάκη αλλά τον απέτρεψαν από το ντιμπέιτ λέγοντάς του ότι πρέπει να αποφύγει αντιπαράθεση προγραμμάτων».

Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει «προγραμματικούς σκελετούς στο συρτάρι» λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταφέρει να ελίσσεται σε κρίσιμα ζητήματα χωρίς να κρύβει ότι θέλει τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Κάλεσε τη ΝΔ να εξηγήσει γιατί το ασφαλιστικό χρειάζεται νέα μεταρρύθμιση και απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θύμισε παλαιότερη συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ, στην οποία είχε δηλώσει ότι θα κόψει τις επικουρικές συντάξεις. Κατηγόρησε, επίσης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εξαπατά τους συνταξιούχους όταν λέει ότι θα δώσει τη 13η σύνταξη στο τέλος του 2020 αν έχει πετύχει ανάπτυξη 4%.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και ότι διασφάλισε ότι δεν μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και θα υπάρξει μικρή αύξηση.

«Εμείς παραλάβαμε ένα σύστημα που δεν ήταν βιώσιμο και κάναμε την πιο διαρθωτική γενναία μεταρρύθμιση από τη μεταπολίτευση και μετά κάναμε το ασφαλιστικό βιώσιμο και πιο δίκαιο» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι «εμείς διασφαλίσαμε ότι δεν θα υπάρχουν νέες μειώσεις στις συντάξεις αλλά θα δουν και αυξήσεις από εδώ και πέρα».

Παραδέχθηκε ότι «δικαιούστε να μας ασκείτε κριτική γιατί είχαμε δημιουργήσει προσδοκία ότι η υπερφορολόγηση θα τελείωνε νωρίτερα» συνέχισε ο κ. Τσίπρας λέγοντας αλά... Ανδρέας Παπανδρέου ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες για να ορίζουν το μέλλον τους».

«Είναι άλλο πράγμα να λες για κάποιον ότι είπες ψέματα και άλλο ότι έδωσε τη μάχη με εντιμότητα και δεν είχε άλλα περιθώρια» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «η απόλυτη αλήθεια είναι ότι είχαμε αδυναμίες στην προετοιμασία μας αλλά και καλύτερα προετοιμασμένοι να ήμασταν είχαμε απέναντί μας έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό που είχε πάρει την απόφαση να λειτουργήσει τιμωρητικά για την Ελλάδα. Και ο Μέσι της πολιτικής δεν είχε πολλά περιθώρια από αυτά που καταφέραμε».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στον Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας ότι «έχει κάνει πολλά στραβά αλλά όποιος και αν ήταν στη θέση τους από την άλλη πλευρά είχαν αποφασίσει να αφήσουν εκτός ποσοτικής χαλάρωσης στην Ελλάδα».

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε και για το ότι οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές απαντώντας με το επιχείρημα ότι και στις ευρωεκλογές του 2014 «μας είχαν δώσει 26%» επιλέγοντας να μην συγκρίνει τα ποσοστά με βάση την τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:11 - 04 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.