ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετανιώνει για τις λάθος επιλογές σε πρόσωπα ο Τσίπρας

22:56 - 04 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Μετανιώνει για τις λάθος επιλογές σε πρόσωπα ο Τσίπρας
Σαφείς αιχμές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη άφησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον Alpha, που μεταδιδόταν την ίδια ώρα που πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία στην Θεσσαλονίκη, ενώ αναφέρθηκε στις ημέρες του καλοκαιριού του 2015 και στην καθημερινότητά του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηθείς για το τι είναι εκείνο για το οποίο έχει μετανιώσει τόνισε πως «μετανιώνω για τις λάθος επιλογές σε πρόσωπα. Η αλήθεια είναι πως στο τέλος της ημέρας δεν διεκδικούσαμε το ίδιο πράγμα, δεν διεκδικούσα την προβολή μου, να θρέψω τον ναρκισισμό μου, αλλά μια καλύτερη πορεία για τη χώρα. Δεν ήταν στα σχέδιά μου η έξοδος από το ευρώ, θα έφερνε επιπρόσθετο πόνο για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Το πρώτο τηλεφώνμα που δέχθηκα ήταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ που με ενημέρωσε πως είχε πέσει ένα αεροπλάνο μας στην Ισπανία» εξομολογήθηκε αναφερόμενος στις πρώτες στιγμές του ως πρωθυπουργός τον Ιανουάριο του 2015.

Από όσους ξένους ηγέτες έχει υποδεχθεί, ξεχώρισε τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. «Έχει μια υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, νοιάζεται για αυτό που λες…, είναι ιδιαίτερος άνθρωπος… δεν είναι τυχαίο πως κατάφερε ό,τι κατάφερε».

Στην περίπτωση ήττας δήλωσε πως είναι αυτονόητο κομμάτι του πολιτικού μας πολιτισμού να παραδώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ευελπιστώ να είμαι εδώ για να συνεχίσουμε και τα επόμενα τέσσερα χρόνια γιατί είναι η μεγάλη ευκαιρία που έχουμε σήμερα να συνεχίσουμε τη δύσκολη πορεία προς τα μπρος» σχολίασε.

«Η σύγκριση του πού ήταν η Ελλάδα πριν τέσσερα χρόνια πριν και που είναι σήμερα με κάνει να κοιμάμαι με ήσυχη τη συνείδησή μου. Το λέω διότι έδωσα μέχρις εσχάτων μια μάχη για να τηρήσω και να τιμήσω την εντολή που μου έδωσε ο ελληνικός λαός το 2015… Είναι άλλο πράγμα να υποσχεθείς κάτι και συνειδητά να μην το υλοποιήσερις και άλλο να παλέψεις και εξαιτίας των συνθηκών που αντιμετώπισες να μην έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς».

«Η χώρα δεν έχασε από αυτή τη σύγκρουση, κέρδισε από αυτή τη σύγκρουση... άξιζε αυτή η μάχη» υπογράμμισε αναφερόμενος στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του και όσα είχαν διαδραματιστεί το καλοκαίρι του 2015.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.