ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές 2019: Αντίστροφη μέτρηση για τα exit polls

17:51 - 07 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Εκλογές 2019: Αντίστροφη μέτρηση για τα exit polls
Εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου και με καύσωνα είναι ένας συνδυασμός που είναι λογικό να δημιουργεί ανησυχία για την προσέλευση του κόσμου. Επίσημη ενημέρωση (μέχρι το μεσημέρι) δεν έχει υπάρξει από το υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο, η εικόνα από τις παραλίες της Αττικής που είναι γεμάτες αναγκάζει τους πολιτικούς αρχηγούς να απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν. Πληροφορίες από τα εκλογικά τμήματα (μέχρι τις 14.00) κάνουν λόγο για σχετικά χαμηλή προσέλευση, αλλά αναμένεται να υπάρξει και απογευματινό κύμα ψηφοφόρων, που ίσως αλλάξει τα δεδομένα.

Το Reporter παρακολουθεί τις εξελίξεις και σας ενημερώνει για όλα τα δεδομένα. Πάντως, η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, με τους ψηφοφόρους να προσέρχονται από τις 7.00 το πρωί στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Τα 21.478 εκλογικά τμήματα της χώρας θα κλείσουν στις 19.00, όταν και θα ανακοινωθούν τα πρώτα exit polls. Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα αναμένεται περίπου στις 21.00 από τη Singular Logic.

Η εταιρεία αναμένεται να παράσχει ένα εύρος ποσοστών για τα υποψήφια κόμματα, το οποίο αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ.

Όσον αφορά την σταυροδοσία, τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα δεν αναμένονται πριν τις 11.00 το βράδυ.

Σε κάθε περίπτωση, τα επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Εσωτερικών τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη, ανάλογα με τη ροή ενσωμάτωσης της σταυροδοσίας.

Για την ώρα, πάντως, το μεγάλο στοίχημα είναι η συμμετοχή, που πάντως αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από τις πρόσφατες ευρωεκλογές, στις οποίες η αποχή ξεπέρασε το 40%.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:56 - 07 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.