ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πιερρακάκης της «διαΝΕΟσις» στο τιμόνι της Ψηφιακής Πολιτικής

19:59 - 08 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Ο Πιερρακάκης της «διαΝΕΟσις» στο τιμόνι της Ψηφιακής Πολιτικής
Ένα από τα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη που συνθέτουν την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης, που έχει κηρύξει εδώ και χρόνια τον «ψηφιακό ανένδοτο» και αναλαμβάνει να κάνει πράξη την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπιστεύεται το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής στον κ. Πιερρακάκη, ο οποίος σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια στο ΜΙΤ, του Χάρβαρντ με ειδίκευση στην τεχνολογική πολιτική, την πληροφορική και τη δημόσια διοίκηση. 

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ήταν Διευθυντής Ερευνών της «διαΝΕΟσις», ενός οργανισμού που έκανε δεκάδες έρευνες για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της χώρας τα τελευταία χρόνια.  Εδώ και καιρό είναι ατύπως σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Προέρχεται από την Κεντροαριστερά, καθώς υπήρξε πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας επί υπουργείας Άννας Διαμαντοπούλου.

Την περίοδο Σαμαρά-Βενιζέλου συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. 

Κατάγεται από τη Μάνη, ζει στις Αχαρνές, είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.
 
Η «διαΝΕΟσις» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την ικανοποίησή της για την υπουργοποίησή του. Αναλυτικά αναφέρει:
 
Η διαΝΕΟσις με χαρά και υπερηφάνεια εύχεται στον Κυριάκο Πιερρακάκη -μέχρι πρότινος Διευθυντή Ερευνών της και νυν Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης– καλή επιτυχία και δύναμη στα νέα καθήκοντά του.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εντάχθηκε στο δυναμικό της διαΝΕΟσις εξ αρχής. Από τη θέση του Διευθυντή Ερευνών συντόνισε και υποστήριξε τη δραστηριότητα περίπου τριάντα ερευνητικών ομάδων, που εκπόνησαν σημαντικές μελέτες καταθέτοντας παράλληλα εκατοντάδες προτάσεις πολιτικής για θέματα όπως το φορολογικό σύστημα της χώρας, η λειτουργία του δικαστικού συστήματος, η καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας και, βεβαίως, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της δημόσιας διοίκησης.

Ο Κυριάκος συμμετείχε στην παρουσίαση αυτών των αποτελεσμάτων στους αρμόδιους κυβερνητικούς και πολιτικούς φορείς και στη διάχυση των ερευνητικών ευρημάτων και συμπερασμάτων σε δημόσιες εκδηλώσεις και στα ΜΜΕ. Ο ρόλος του στη διαμόρφωση του έργου της διαΝΕΟσις και της επικοινωνίας αυτού στα κέντρα λήψης αποφάσεων υπήρξε πολυδιάστατος και καταλυτικός.

Όλοι εμείς, η ομάδα της διαΝΕΟσις, είμαστε βέβαιοι πως το ήθος, η επιστημονική κατάρτιση και η εργατικότητά του θα διαφανούν και αυτήν τη φορά στα νέα και απαιτητικά καθήκοντα που αναλαμβάνει για το κοινό καλό.

Θερμά συγχαρητήρια Κυριάκο μας!

Τελευταία τροποποίηση στις 10:36 - 09 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.