ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ: Ο νέος «τσάρος» και οι αρμοδιότητες των υφυπουργών

20:24 - 08 Ιουλ 2019 | Πολιτική
ΥΠΟΙΚ: Ο νέος «τσάρος» και οι αρμοδιότητες των υφυπουργών
Ένα κουαρτέτο στελεχών της ΝΔ επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αναλάβουν το υπουργείο Οικονομικών, το κατά γενική ομολογία ποιο σημαντικό και κρίσιμο υπουργείο.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι ο νέος "τσάρος" (όπως συνηθίζουμε να λέμε) της ελληνικής οικονομίας, αλλά έχει στο πλευρό του και τρία ακόμη άτομα με συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Στο παρελθόν, κατά την περίοδο 2012-2015 ο κ. Σταϊκούρας ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υπό τον Γιάννη Στουρνάρα και τώρα αναβαθμίζεται. Θα είναι ο άνθρωπος που θα τρέξει την οικονομία και είναι αυτός που θα εκπροσωπεί πλέον τη χώρα μας στα κρίσιμα Eurogroup που είναι προγραμματισμένα.

Στον νευραλγικό τομέα της φορολογίας ο κύριος Σταϊκούρας θα έχει υφυπουργό τον βουλευτή ΝΔ Ημαθίας Απόστολο Βεσυρόπουλο, πρώην εφοριακό και από τους πιο μαχητικούς και τεκμηριωμένους πολιτικούς με γνώση των φορολογικών θέματων. Ιδιαίτερα μαχητικός με καίριες επερωτήσεις, έχει δείξει ότι γνωρίζει και κατανοεί τις ανάγκες όχι μόνον του Κράτους, αλλά και της αγοράς, των αγροτών και της Κοινωνίας.

Ο έτερος υφυπουργός, κύριος Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναλαμβάνει το «καυτό» χαρτοφυλάκιο των δημόσιων Οικονομικών, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Χωρίς κυβερνητική εμπειρία στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και αυτός, έχει όμως διακριθεί επίσης για τις ουσιαστικές προτάσεις και παρεμβάσεις του στα θέματα της Οικονομίας, ως επικεφαλής της «Δράσης».

Το «καρέ» των οικονομικών υπουργών και υφυπουργών που αναλαμβάνει δράση από αύριο, ολοκληρώνει ο κύριος Γιώργος Ζαββός, ως υφυπουργός αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Με πλούσια εμπειρία ως εκπρόσωπος της Ελλάδος στην ΕΕ επί σχεδόν 30 χρόνια (από ευρωβουλευτής της ΝΔ μέχρι προσβευτής της χώρας στην ΕΕ) έχει διακριθεί για τις δημόσιες παρεμβάσεις του σε οικονομικά και πολιτικά ζητήματα. Η «καυτή πατάτα» που έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει είναι τα κόκκινα δάνεια και τα «σχήματα» που πρέπει να διαμορφώσουν κυβέρνηση και ΤτΕ για την εξυγίανση των τραπεζών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.