ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση - Τα ραντεβού Μητσοτάκη

10:57 - 09 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση - Τα ραντεβού Μητσοτάκη
Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σειρά έχουν οι καθιερωμένες τελετές παράδοσης - παραλαβής στα υπουργεία.

«Καλή δύναμη, καλή επιτυχία» ευχήθηκε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος μετά την ορκωμοσία.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: «Μεγάλη ευθύνη το υπουργείο Οικονομικών, θα εργαστώ σκληρά και με εντιμότητα».

«Είμαστε προετοιμασμένοι, έχουμε περάσει από το ίδιο υπουργείο, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ενώ ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε: «Ό,τι είναι να πούμε θα το πούμε στο υπουργείο», είπε στους δημοσιογράφους. 

«Σοβαρότητα, σεμνότητα και ταχύτητα για μια πολιτική με αποτέλεσμα» δήλωσε κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κωστής Χατζηδάκης, ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Ούτε μία ημέρα ξεκούρασης, από σήμερα ξεκινάει η σκληρή δουλειά» ανέφερε προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Υποσχόμαστε ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, οι προκλήσεις που είναι μπροστά μας είναι πολλές» δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη, η οποία αναλαμβάνει υφυπουργός Παιδείας.

Τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης τόνισαν πως απαιτείται σκληρή δουλειά για την επόμενη μέρα.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 11:00.

Επαφές Μητσοτάκη

Σειρά επαφών θα έχει ο πρωθυπουργός την Τρίτη. Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, θα συναντηθεί με τον Επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Αντρέα Ένρια, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για επαφές με τις ηγεσίες των ελληνικών τραπεζών και τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Η συνάντηση των δυο αντρών αναμένεται να γίνει στις 17:30.

Από εκεί και πέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο στις 18:00 και μισή ώρα αργότερα (18:30), θα συναντηθεί με τον νέο Υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη με βασικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στη ΔΕΗ.

Πρόσκληση Μέρκελ σε Μητσοτάκη

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δέχθηκε πρόσκλησή της για να μεταβεί στο Βερολίνο στο προσεχές διάστημα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση και η επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:17 - 09 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.