ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας: Η εθνική ενότητα γνώμονας στα θέματα εξωτερικής πολιτικής

13:33 - 09 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Δένδιας: Η εθνική ενότητα γνώμονας στα θέματα εξωτερικής πολιτικής
Μήνυμα ενότητας για την προάσπιση των δικαιωμάτων της χώρας έστειλε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη του ΥΠΕΞ από τον απερχόμενο υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, έχοντας ως γνώμονα την εθνική ενότητα» είπε ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου, από τον απερχόμενο ΥΠΕΞ, Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για κομματικές αντιπαραθέσεις» τόνισε ο νέος υπουργός Εξωτερικών.

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επιδιώξει συναινέσεις στην εξωτερική πολιτική αποσκοπώντας στη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα για την προάσπιση των δικαιωμάτων της χώρας» πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι «με τους συνεργάτες μου και με το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου Εξωτερικών θα προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας, θα αναπτύξουμε την οικονομική διπλωματία και θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τον απόδημο ελληνισμό».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κατρούγκαλος έπλεξε το εγκώμιο του νέου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος, όπως είπε, στηλίτευσε τη Χρυσή Αυγή από τα έδρανα της Βουλής.

«Το υπουργείο το παίρνει ένας πολιτικός αντίπαλος που υπολήπτομαι και σέβομαι. Τον γνωρίζω από τα φοιτητικά μας χρόνια. Και είχα την ευκαιρία να τον χειροκροτήσω στα έδρανα της Βουλής, σε μία στιγμή που επέδειξε θαρραλέα στάση απέναντι στη Χρυσή Αυγή» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.