ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιάρας: Ο καθένας μας κρίνεται στο τέλος της διαδρομής

16:54 - 09 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Τσιάρας: Ο καθένας μας κρίνεται στο τέλος της διαδρομής
Καλή επιτυχία στον νέο υπουργό Κώστα Τσιάρα και τον υφυπουργό Δημήτρη Κράνη ευχήθηκε ο απερχόμενος υπουργός Μιχάλης Καλογήρου, κατά την παράδοση-παραλαβής του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Πυλώνα της Δημοκρατίας» χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη ο νέος Υπουργός Κώστας Τσιάρας, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που τον επέλεξε για αυτή τη θέση, τόνισε ότι η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι χώρος πολιτικών αντιπαραθέσεων. «Ο καθένας μας κρίνεται στο τέλος της διαδρομής» ανέφερε ο κ. Τσιάρας.

Ο υφυπουργός Δημήτρης Κράνης, πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, δήλωσε ότι «η νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν έρχεται για να μηδενίσει το έργο που έκανε η προηγουμένη κυβέρνηση. Αν χρειάζονται διορθώσεις, θα πρεπει να επιληφθεί μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή».

Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στο έργο του, ο κ. Καλογήρου δήλωσε ότι η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου άφησε έναν προϋπολογισμό αυξημένο κατά 40 εκατ. ευρώ, χίλιες νέες θέσεις δικαστικών υπαλλήλων και μια σειρά μεταρρυθμίσεων και νομοθετημάτων με στόχο τη βελτίωση της απονομής της Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ζήτησε από τους δικαστές να έχουν μετριοπάθεια, να δείχνουν επιείκεια, αλλά και ισχυρό αίσθημα ευθύνης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.