ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόγραμμα «ΜΑΖΙ»: Η ηλεκτρονική παρακολούθηση του υπουργικού έργου

12:58 - 10 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Πρόγραμμα «ΜΑΖΙ»: Η ηλεκτρονική παρακολούθηση του υπουργικού έργου
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πληροφοριακό σύστημα ΜΑΖΙ για την παρακολούθηση του έργου των μελών της κυβέρνησης.

«Δεν υπάρχει ούτε μία μέρα για χάσιμο. Γι’ αυτό αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις πολιτικές μας. Δεν σταματάμε στην ψήφιση απλά ενός νόμου. Παρακολουθούμε την εφαρμογή του ώστε να διορθώνονται πιθανές αστοχίες. Όλοι όσοι έχουμε υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις γνωρίζουμε ότι η ψήφιση ενός νόμου αποτελεί κατά κανόνα μόνο το πρώτο στάδιο και χρειάζεται συστηματική παρακολούθηση στη συνέχεια ώστε η μεταρρύθμιση να αφήσει πραγματικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα του πολίτη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Θα έχουμε ένα πρόσθετο «όπλο» σε αυτή μας την προσπάθεια, είναι το πληροφοριακό σύστημα ΜΑΖΙ. Μία μέθοδος που θα παρακολουθεί οριζόντια τις δράσεις των υπουργείων και της Κυβέρνησης συνολικά», κατέληξε.

Το ΜΑΖΙ θα τροφοδοτείται, λοιπόν, με όλα τα έργα και τις ενέργειες που συνθέτουν το κυβερνητικό πρόγραμμα, θα προσδιορίζει τις τυχόν συναρμοδιότητες υπουργείων και φορέων, θα ελέγχει τον προγραμματισμό κάθε δράσης και θα περιλαμβάνει τις εκθέσεις προόδου για κάθε έργο. Έτσι, θα υπάρχει στενή εποπτεία στα αποτελέσματα των ενεργειών της κυβέρνησης για επισημάνσεις και διορθώσεις, όπου απαιτείται.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε σήμερα τους πυλώνες διακυβέρνησης της χώρας την επόμενη μέρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:08 - 10 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.