ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβερνητικές πηγές απαντούν στη Μέρκελ για τα πλεονάσματα

19:09 - 10 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Κυβερνητικές πηγές απαντούν στη Μέρκελ για τα πλεονάσματα
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η κ. Μέρκελ δεν λέει τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχει προαναγγείλει ότι θα πράξει η σημερινή κυβέρνηση το 2019, σχολιάζοντας τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι δεν βλέπει κανέναν λόγο ελάφρυνσης του κόστους εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους μετά την ανάδειξη της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «υλοποιώντας ένα ευρύ σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν επιτέλους στη χώρα ισχυρή ανάπτυξη, θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη εταίρων και αγορών και έτσι θα διεκδικήσει με αξιοπιστία τη μείωση των υπερβολικών πλεονασμάτων».

Όπως σημείωσε η κ. Μέρκελ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας «δεν παίζει κανέναν ρόλο το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήκει στην ίδια πολιτική οικογένεια με το CDU. Η κ. Μέρκελ συμπλήρωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί πριν απ' όλα στην άμεση προώθηση μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, όπως της επεσήμανε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.