ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκουρλέτης: Δε θέλουμε να γίνουμε ΠΑΣΟΚ

13:21 - 11 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Σκουρλέτης: Δε θέλουμε να γίνουμε ΠΑΣΟΚ
«Θα έλεγα ότι η νέα κυβέρνηση "δείχνει τα δόντια της"» τόνισε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σχολιάζοντας τις πρώτες ενέργειες του νέου κυβερνητικού σχήματος. Παράλληλα, έκανε αναφορά στις σχέσεις του κόμματος με το ΚΙΝΑΛ και όσους το κατηγορούν ότι εξελίσσεται σε νέο ΠΑΣΟΚ, το ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ.

"Παρά τα λίγα 24ωρα που έχει αναλάβει η νέα κυβέρνηση νομίζω πως κάποιες κινήσεις της μαρτυρούν πολλά", ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης,  μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6.

Οι πρώτες μέρες της κυβέρνησης

"Θα το έλεγα ότι η νέα κυβέρνηση "δείχνει τα δόντια της". Δεν χρειάστηκε να περάσει αρκετός χρόνος για να δούμε ορισμένες κινήσεις που δεν είναι μονάχα συμβολικές άλλα έχουν και περιεχόμενο. 

Αναφέρομαι καταρχάς στη δομή της νέας κυβέρνησης πχ. τη μεταφορά του Υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής κάτω από την ομπρέλα του υπουργείου προστασίας του πολίτη, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλη χώρα. Αυτό υποβαθμίζει τον ρόλο των υπουργών. Αναφέρομαι κατά δεύτερον στην ΕΥΠ και την ΕΡΤ, που πέρασαν υπό τον άμεσο έλεγχο του πρωθυπουργού. Αυτές οι κινήσεις πέρα από συμβολισμό έχουν και αρνητικό φορτίο. Από κει και πέρα είναι και τα πρόσωπα. Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγα 24ωρα και βλέπουμε να τοποθετούνται σε κρίσιμες θέσεις άνθρωποι με γνωστό παρελθόν, που καλούνται να χειριστούνε κρίσιμα προβλήματα. Τέλος το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου τάσσεται κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού δείχνει πολλά."

Όταν ο κ. Σκουρλέτης ερωτήθηκε εάν πιστεύει πως η νέα κυβέρνηση θα είναι 4ετιας, απάντησε πως δεν νομίζει ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση. "Είναι τόσο ευμετάβλητες οι συνθήκες και άμα η νέα κυβέρνηση, που δείχνουν όλες οι κινήσεις της, αποφασίσει να τα βάλει με μεγάλο μέρος της κοινωνίας, μάλλον δεν θα αντέξει 4ετία.

"Το ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πέρασε αυτά τα 4 χρόνια μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις, και θεωρώ ότι πάρα τις αντιφάσεις και τα προβλήματα σε γενικές γραμμές ανταπεξήλθε, είναι να μπορέσει αυτή την πλούσια εμπειρία του να τη μετουσιώσει σε δημιουργική παρουσία για την ελληνική κοινωνία και την ικανότητα του να ασκεί αντιπολίτευση δομική εκεί που απαιτειται. Προφανώς και θα στηρίξουμε όσα συμφωνούμε, δεν είμαστε ανόητοι".  

ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ

"Θεωρώ ότι είναι θετικές αυτές οι φωνές, οι οποίες θέτουν πραγματικά το ζήτημα όπως πρέπει να είναι, δηλαδή να υπάρχει ένας ανοιχτός διάλογος σε προγραμματική βάση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, την πλατιά αριστερή δημοκρατική παράταξη, διότι αυτό εκφράζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ΚΙΝΑΛ. Να υπάρχει ένας διάλογος και όχι σχέσεις πολιτικής."

"Το ΠΑΣΟΚofication είναι κάτι το τοξικό. Δεν θέλουμε να γίνουμε ΠΑΣΟΚ, να αναπαράξουμε λάθη του παρελθόντος. Να πάει στον οφθαλμίατρο όποιος θεωρεί ότι αντιγράφουμε τον Παπανδρέου".

ΜέΡΑ25

Σχετικά με το κόμμα του Βαρουφάκη, ο γραμματέας του ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτήρισε "πολύ αυτοαναφορικό και προσωποκεντρικό".

ΚΚΕ

"Το ΚΚΕ πρέπει κάποια στιγμή να θέσει ένα ερώτημα πρώτα απ' όλα στον εαυτό του. Δεν μπορεί στην Ελλάδα να είμαστε σε μια βαθιά κρίση, να υπάρχουν έντονα κοινωνικά προβλήματα και να βλέπει τις δυνάμεις του καθηλωμένες και περιορισμένες".

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:34 - 11 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.