ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκκρεμείς συντάξεις και ψηφιοποιημένη σύνταξη οι προτεραιότητες Βρούτση

18:10 - 11 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Εκκρεμείς συντάξεις και ψηφιοποιημένη σύνταξη οι προτεραιότητες Βρούτση
Τα εκκρεμή θέματα και οι προκλήσεις του υπουργείου Εργασίας συζητήθηκαν σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε πως υπήρξε ενημέρωση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ενώ έθεσε ως προτεραιότητες την ικανοποίηση των εκκρεμών συντάξεων, αλλά και την ψηφιοποιημένη σύνταξη.

«Υπάρχει μία διαλυτική κατάσταση στο υπουργείο. Δεκάδες εκκρεμείς αποφάσεις που δεν έχουν εκδοθεί, αλλά και συντάξεις που δεν έχουν εκδοθεί, λόγω έλλειψης λογισμικού» είπε, μιλώντας για την ανάγκη ψηφιοποιημένης μετεξέλιξης του υπουργείου Εργασίας.

Σημείωσε, επίσης, πως στόχος του είναι η άσκηση κοινωνικής πολιτικής. «Στο επίκεντρο θα είναι ο αδύναμος, ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος» τόνισε, προσθέτοντας πως εντολή του πρωθυπουργού είναι η προστασία των εργαζομένων. Σε αυτή τη λογική, είπε ο κ. Βρούτσης, συναντήθηκε χθες με τους επιθεωρητές εργασίας, από τους οποίους και ζήτησε να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.