ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Μητσοτάκη - Κεραμέως: Δεν αλλάζει το σύστημα εισαγωγής

10:47 - 12 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Συνάντηση Μητσοτάκη - Κεραμέως: Δεν αλλάζει το σύστημα εισαγωγής
Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, ενώ διατηρείται για τους φετινούς μαθητές της Γ' Λυκείου το σύστημα εισαγωγής που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως μετά τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο.

Η υπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιο για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ ανακοίνωσε ότι ανακαλείται η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για τη σύσταση επιτροπής που θα εξέταζε τη διαδικασία δημιουργίας νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

«Έχουμε χιλιάδες άνεργους δικηγόρους, βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της εκπαίδευσης και των πραγματικών αναγκών της αγοράς εργασίας... Δεν χρειαζόμαστε 4η Νομική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα παρουσιάσει νέο θεσμικό πλαίσιο για την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με μεγαλύτερη αυτονομία στα σχολεία και τα πανεπιστήμια «Θα απεμπολίσουμε αρμοδιότητες και θα τις δώσουμε στον φυσικό τους χώρο» ανέφερε.

Με το σύστημα που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση θα εξεταστούν για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι μαθητές που θα φοιτήσουν φέτος στην Γ' Λυκείου, όπως ανακοίνωσε η υπουργός, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει βελτιωτικές κινήσεις και εξορθολογισμό της ύλης. «Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν... Δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα ως ισχύει στους βασικούς του άξονες» ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Μητσοτάκης: Απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνηση η Παιδεία

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο υπουργείο στις 9 το πρωί ακριβώς όπως ήταν προγραμματισμένο, κάτι το οποίο επισήμανε και ο ίδιος, λέγοντας ότι «όταν λέμε εννέα εννοούμε εννέα».

Στις σύντομες δηλώσεις του, ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «απόλυτη πολιτική προτεραιότητα» για την κυβέρνηση την Παιδεία.

«Έχω μεγάλη χαρά που ξεκινώ τον κύκλο των επισκέψεών μου από το υπουργείο Παιδείας. Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του σχεδίου μας για ποιοτική δημόσια παιδεία και για αναβαθμισμένα πανεπιστήμια» είπε.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:52 - 12 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.