ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός ήξερε την προηγούμενη ιδιότητά μου

12:24 - 13 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός ήξερε την προηγούμενη ιδιότητά μου
«Ο πρωθυπουργός προφανώς ήξερε την προηγούμενη ιδιότητά μου. Το γνώριζε, υπό την έννοια ότι ήταν κάτι γνωστό», τόνισε ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, αναφερόμενος στo ότι ήταν πρώην σύμβουλος της Lamda Development.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα», o κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «Δεν ήταν κάτι κρυφό. Εμφανιζόμουν σε συσκέψεις και συναντήσεις ακόμα και με το υπουργείο, με το οποίο είχα άριστη σχέση. Οι εκκρεμότητές που υπάρχουν με το Ελληνικό αυτή τη στιγμή δεν είναι εκκρεμότητές του υπουργείου Περιβάλλοντος. Σε θέματα του Υπουργείου Πολιτισμού έχει προκύψει θέμα».

Και συνέχισε «Ήμουν σύμβουλος για την εφαρμογή της πολεοδομικής νομοθεσίας, για την τήρηση με αυστηρό τρόπο της πολεοδομικής νομοθεσίας στα της πολεοδομικής μελέτης. Αυτό ήταν κάτι γνωστό και στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Και ο κ. Φάμελλος το ήξερε. Δεν είπε τίποτα στην τελετή παράδοσης και παραλαβής. Αντίθετα ήταν πολύ φιλικός και θυμήθηκε να το θέσει τώρα με το δημοσίευμα. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Ασχολούμαι με μελέτες και έρευνες εδώ και χρόνια. Έχω κάνει εκατοντάδες μελέτες και για ιδιωτικούς και για δημόσιους. Είχα μελέτες με ανάθεση από τον κ. Σταθάκη αλλά και από Δήμους. Σε όλους αυτούς, τώρα που περνάω από την άλλη πλευρά που λέει το δημοσίευμα, δε θα έχω την αντικειμενικότητα και την ακεραιότητα για να μπορώ να υπερασπίζομαι το συμφέρον δημοσίου; Αυτό είναι αδιανόητο. Προφανώς είχα επαγγελματική δραστηριότητα, δεν ήμουν άεργος. Αυτό δε σημαίνει ότι αυτό θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο θα ασκώ τα καθήκοντά μου. Άλλο το ένα άλλο το άλλο».

«Το πως θα πολιτευτώ τώρα, προφανώς και θα πολιτευτώ με διαφάνεια και αντικειμενικότητα που μπορεί να κριθεί καθ’ οδόν. Συγκεκριμένα και όχι με δική προθέσεων», υπογράμμισε.

H τοποθέτηση του κ. Οικονόμου στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε προκαλέσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε καλέσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του αναφορικά με τη σύμβαση για το Ελληνικό. «Η τοποθέτηση του πρώην συμβούλου της Lamda Development κ. Οικονόμου στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημιουργεί μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τη νέα κυβέρνηση και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη» είχε τονίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του αναφορικά με τη σύμβαση για το Ελληνικό και να αποπέμψει τον εκπρόσωπο της Lamda Δημήτρη Οικονόμου από την κυβέρνηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.