ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα θα γίνει η πιο ελκυστική επενδυτικά χώρα

17:45 - 15 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Η Ελλάδα θα γίνει η πιο ελκυστική επενδυτικά χώρα
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο Euronews δήλωσε ότι η Ελλάδα θα γίνει η πιο ελκυστική επενδυτικά χώρα στην Ευρώπη, ενώ έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι το πρότζεκτ του Ελληνικού θα ξεμπλοκάρει.

«Φιλοδοξία μας είναι να μεταμορφώσουμε την χώρα στην πιο φιλική για τις επιχειρήσεις χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημείωσε ο υπουργός στην ίδια συνέντευξη. «Άρα, αμέσως, θα μειώσουμε την φορολογία και θα εξαφανίσουμε την γραφειοκρατία», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, θα υπάρχει τον Αύγουστο ένας νέος νόμος που θα «θα αλλάζει σχεδόν ολόκληρο το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να είναι πολύ εύκολη η επιχειρηματικότητα στην χώρα. Θέλουμε να πούμε σε όλους ότι "αν θέλετε να κερδίσετε χρήματα και να κάνετε δουλειές, τώρα είναι ώρα να έρθετε στην Ελλάδα"».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων «πάρα πολύ κρίσιμο», σημειώνοντας πως «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε έναν χρόνο από σήμερα θα τρέχουμε με ρυθμούς άνω του 3,5%-4%».

Στην ίδια συνέντευξη αποκαλύπτει πως η επένδυση στο Ελληνικό θα ξεκινήσει φέτος. «Μία τόσο μεγάλη επένδυση, συνολικής αξίας 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα αλλάξει όχι μόνο την Αττική, αλλά την Ελλάδα, προφανώς έχει διαφόρων ειδών συμφέροντα από πίσω. Όμως αυτά εμάς δεν μας πτοούν. Η εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό είναι να ξεκινήσει το Ελληνικό. Και το Ελληνικό θα ξεκινήσει φέτος», απάντησε ο υπουργός κληθείς να σχολιάσει τόσο «τα γνωστά προβλήματα» όσο και τις φήμες για «εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα που αντιτίθενται στην επένδυση», όπως ρώτησε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος του Euronews.

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι οι ΚΥΑ θα έχουν εκδοθεί μέσα στον Αύγουστο. «Μαχόμαστε για να γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, αλλά υπάρχει η γνωστή ελληνική γραφειοκρατία, μέσα στον Αύγουστο θα έχουν εκδοθεί. Από εκεί και πέρα θα γίνει ο διαγωνισμός για το καζίνο, η διανομή και στη συνέχεια θα γίνει η μεταβίβαση για να ξεκινήσουν τα έργα», σημείωσε.

Ερωτηθείς και για τη δεύτερη μεγάλη επένδυση στη χώρα που χρονίζει, της Eldorado Gold, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «είμαστε εξαιρετικά υπέρ αυτής της επενδύσεως. Η αρμοδιότητά της ανήκει στον κ. Κωστή Χατζηδάκη. Δε θα ήθελα εγώ να προκαταλάβω τις αποφάσεις του συναδέλφου μου Υπουργού. Ξέρω όμως ότι η κυβέρνηση την υποστηρίζει. Σε ό,τι αφορά στο υπουργείο Ανάπτυξης, ό,τι μου ζητηθεί θα το κάνω αμέσως».

Σε ο,τι αφορά τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι το μείζον είναι η απλοποίηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων. «Αυτό θα το κάνω πάρα πολύ γρήγορα», σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας: «είμαστε ήδη σε διαβούλευση. Έχω ήδη δει το ΕΒΕΑ, το Εμπορικό Επιμελητήριο, το Οικονομικό Επιμελητήριο, θα δω σήμερα την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Άρα, κινούμαστε πάρα πολύ γρήγορα. Θα χρησιμοποιήσουμε και τα προσχέδια του νόμου που είχε ετοιμάσει ο κ. Δραγασάκης στο κομμάτι που εμάς μας εξυπηρετεί και στο οποίο συμφωνούμε. Δε θέλω να ακυρώσω το έργο των προηγουμένων. Πιστεύω στην πολιτική συναίνεση όταν έχει να κάνει με το κοινό καλό. Πιστεύω ότι μέσα στον Αύγουστο το τρίτο νομοσχέδιο της κυβερνήσεως Μητσοτάκη θα είναι του υπουργείου Ανάπτυξης και θα έχει όλες εκείνες τις ρυθμίσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών».

Επίσης ως στόχο αναγνώρισε την επίλυση του ζητήματος των ΒΙΠΕ, που χρονίζει, καθώς και τις μεγάλες επενδύσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:54 - 15 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.