ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας: Η Τουρκία να επιστρέψει στη λογική

18:16 - 17 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Δένδιας: Η Τουρκία να επιστρέψει στη λογική
«Η Τουρκία να επιστρέψει στη λογική και να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητες εντός της κυπριακής ΑΟΖ». Αυτό διαμηνύει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Εμείς δεν επιδιώκουμε μια Τουρκία απομακρυσμένη από την Ε.Ε. Είναι όμως αυτονόητο ότι οι σχέσεις μας με την Τουρκία θα πρέπει να βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο, στο Δίκαιο της Θάλασσας και στις σχέσεις καλής γειτονίας» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εκφράζει την ικανοποίησή του για τις κυρώσεις που ανακοίνωσε η Ε.Ε. εις βάρος της Τουρκίας επισημαίνοντας πως «για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων σε βάρος της Τουρκίας και αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη».

Για το ταξίδι στις ΗΠΑ, στο οποίο θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, ο κ. Δένδιας δηλώνει πως θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει για τον θετικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στον άμεσο περίγυρό της και να θέσει το ζήτημα των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.