ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διμερείς επαφές Κουμουτσάκου στο Ελσίνκι για τη μετανάστευση

16:03 - 19 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Διμερείς επαφές Κουμουτσάκου στο Ελσίνκι για τη μετανάστευση
Σειρά διμερών επαφών είχε σήμερα Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, στο περιθώριο του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο Ελσίνκι.

Ο κ. Κουμουτσάκος, στη συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα, παρουσίασε την κατάσταση των αυξημένων ροών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ως προσωρινό μέτρο, μέχρι την οριστικοποίηση του Δουβλίνου 4, ένας ουσιαστικός μηχανισμός ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Όπως πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ, χρειάζεται ένας αποτελεσματικός ευρωπαϊκός μηχανισμός συντονισμού των επιστροφών σε τρίτες χώρες.

Με αυτήν την ευκαιρία, υπογράμμισε τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, καθώς επίσης και την ενίσχυση της πολιτικής των επιστροφών, στο πλαίσιο της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, η οποία (Τουρκία), όμως, θα πρέπει να ενισχύσει τις δράσεις για την καταπολέμηση των δικτύων των διακινητών, καθώς επίσης και την επιτήρηση των ακτών της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.