ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή live: Συνεχίζεται η «μάχη» των προγραμματικών δηλώσεων

10:55 - 21 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Βουλή live: Συνεχίζεται η «μάχη» των προγραμματικών δηλώσεων
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Η συνεδρίαση άνοιξε το Σάββατο με την ομιλία του Πρωθυπουργού, ακολούθησαν παρεμβάσεις και ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Παρακολουθήστε ζωντανά:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε στην ομιλία του το κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, ενώ προανήγγειλε σημαντικές μειώσεις φόρων που ξεκινούν άμεσα, από το 2019. «Αιχμή» των χθεσινών εξαγγελιών του πρωθυπουργού ήταν η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά από φέτος τον Αύγουστο.

Παράλληλα, επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης πως δεν θα διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία ούτε θα αμφισβητηθούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η τριήμερη διαδικασία θα συνεχιστεί σήμερα Κυριακή και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στη διάρκεια της χθεσινής πρώτης ημέρας της διαδικασίας, δήλωσαν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, αν η πρόταση εμπιστοσύνης εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων Βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη από τα δύο πέμπτα (2/5) του όλου αριθμού των Βουλευτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.