ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραμανλής: Τα μεγάλα έργα εργαλεία ανάπτυξης και όχι υφαρπαγής ψήφων

10:53 - 22 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Καραμανλής: Τα μεγάλα έργα εργαλεία ανάπτυξης και όχι υφαρπαγής ψήφων
Στις προγραμματικές του δηλώσεις ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, τόνισε πως τα μεγάλα έργα για την κυβέρνηση δεν είναι εργαλεία υφαρπαγής ψήφων, ούτε εντυπωσιασμού και λαϊκισμού, αλλά είναι εργαλεία ανάπτυξης. Ο κ. Καραμανλής στάθηκε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη και αναβάθμιση ολόκληρων περιοχών.

Ο υπουργός Υποδομών στην παρουσίαση των προγραμματικών του δηλώσεων παρουσίασε τα νέα έργα, τα οποία θα υλοποιήσει η κυβέρνηση, όπως είναι  το αεροδρόμιο στο Καστέλι, ώστε αυτό να ξεκινήσει να υλοποιείται, το Νότιο τμήμα του Ε65, που υλοποιείται, θα προχωρήσει γρήγορα, ενώ θα προχωρήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδί της γραμμής 4 του μετρό.

Επιπλέον θα προχωρήσουν τα έργα της Υποθαλάσσιας Οδικής Ζεύξης της Σαλαμίνας με το Πέραμα και του Ελευσίνα-Υλίκη, ενώ θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του εθνικού  σιδηροδρομικού δικτύου Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Σύνορα και Αθήνα – Πάτρα. Στα νέα έργα ανήκουν και αυτά με αντικείμενο την αντιπλημμυρική προστασία, συνολικού προϋπολογισμού 430 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε την ανάγκη να συνεχιστούν οι Προγραμματικές Συμβάσεις, με τους Δήμους Μαραθώνα, Ελευσίνας, Αγ. Θεοδώρων – Λουτρακίου, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Ραφήνας – Πικερμίου, για έργα αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Ως πρώτο στόχο ο υπουργός έθεσε την ανανέωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με αστικά ηλεκτρικά λεωφορεία στις μεγάλες πόλεις και στα μικρά νησιά, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός Στρατηγικού Σχεδίου Ηλεκτρικής Κινητικότητας. Σχετικά με τον ΟΑΣΘ, τόνισε ότι θα υπάρξει άμεσα σχέδιο διαχείρισης κρίσης, ώστε ο οργανισμός να μην καταρρεύσει.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στα προβλήματα με τις εξετάσεις οδήγησης, λέγοντας πως την άλλη εβδομάδα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες, επισημαίνοντας ότι αυτή την στιγμή κρατιούνται «όμηροι» 100.000 περίπου πολίτες, εκπαιδευτές, υποψήφιοι οδηγοί και οδηγοί άνω των 74 ετών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.