ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας: Έρχεται νομοσχέδιο «έκπληξη» - Οι προτεραιότητες στα ΜΜΕ

11:45 - 22 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Πέτσας: Έρχεται νομοσχέδιο «έκπληξη» - Οι προτεραιότητες στα ΜΜΕ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή είπε σήμερα ότι τα νομοσχέδια που θα κατατεθούν έως τις 10 Αυγούστου θα είναι τρία, χωρίς ωστόσο να πει κάτι περισσότερο από το «να περιμένετε εκπλήξεις». Μέχρι στιγμής, ήταν γνωστό ότι στα πρώτα νομοσχέδια ήταν το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και το πρώτο φορολογικό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, παρουσίασε τα βασικά βήματα της κυβέρνησης για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ έκανε αναφορές και στο φορολογικό νομοσχέδιο. 

Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι τα θέματα ενημέρωσης ήταν αρμοδιότητα του εκάστοτε υπουργού Τύπου στις περισσότερες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, απαντώντας έτσι στην κριτική της αντιπολίτευσης περί υπερσυγκέντρωσης αρμοδιοτήτων στο Μαξίμου.

Για το σχέδιο δράσεων της κυβέρνησης για τα ΜΜΕ εστίασε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της ΓΓ Ενημέρωσης και της ΓΓ Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και θωράκιση της ανεξαρτησίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Αναλυτικά,  η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, σχεδιάζει:

- εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

- αναδιοργάνωση της Ειδικής Γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων

- αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων και εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματος της

- απαναπροσδιορισμό του brand Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ώστε να καταστεί συνώνυμο της αντικειμενικής, άμεσης, πλήρους και έγκυρης ενημέρωσης, μέσα από συνέργειες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό

- άρση στρεβλώσεων που έχουν δημιουργηθεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, πάντα με γνώμονα το Σύνταγμα, τη διαφάνεια, αλλά και την αναγκαία νομοθετική σταθερότητα που θα προσελκύσει επενδύσεις, θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των μέσων και τρις θέσεις εργασίας στον κλάδο

- εκσυγχρονισμό του ρυθμιστικού πλαισίου για τον πανελλήνιο, περιφερειακό και τοπικό Τύπο

- μεταφορά στην εθνική νομοθεσία της κοινοτικής οδηγίας 1808/2018 για την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων

- χάραξη εθνικής οπτικοακουστικής πολιτικής μέσω της ενεργούς συμμετοχής της Ελλάδας σε όλες τις αρμόδιες ομάδες εργασίας οπτικοακουαστικών θεμάτων του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η κυβέρνηση, είπε ο Στυλιανός Πέτσας, θα προωθήσει άμεσα μεταρρυθμιστικές τομές, επιτυγχάνοντας τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων για το 2019 και το 2020, «ώστε να μπορέσουμε, μέσα στο 2020, να διεκδικήσουμε από τους εταίρους μας τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα».

«Ανακτούμε εμπιστοσύνη και διεκδικούμε μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, γιατί η μείωση των πλεονασμάτων συμβάλλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και αυτό είναι προς το κοινό συμφέρον Ελλάδας και εταίρων», είπε ο κ. Πέτσας.

Στο σχέδιο της κυβέρνησης, είπε, κορυφαία θέση έχει το φορολογικό νομοσχέδιο. «Συνδυάζουμε τη μείωση φόρων και εισφορών, με το λιτό και αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη», είπε ο κ. Πέτσας. Ο ίδιος τόνισε, επίσης, ότι με τα μέτρα ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών θα προωθηθούν δράσεις για την ανακούφιση και την στήριξη των οικογενειών, όπως η παροχή 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται και η προσαύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολόγητου για κάθε παιδί.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:48 - 22 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.