ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Μητσοτάκη - Λάτση για το Ελληνικό

12:19 - 25 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Συνάντηση Μητσοτάκη - Λάτση για το Ελληνικό
Ξεκίνησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επιχειρηματία Σπύρο Λάτση στο Μέγαρο Μαξίμου για την επένδυση στο Ελληνικό. Στόχος της κυβέρνησης να «ξεμπλοκάρει» το έργο και να εκκινήσουν οι εργασίες ακόμη και πριν το τέλος του 2019.

Στη συνάντηση πιθανότατα συμμετέχουν και άλλοι παράγοντες που εμπλέκονται στην επένδυση των 8 δισ. ευρώ, ενώ θα τεθεί επί τάπητος το χρονοδιάγραμμα. Κυρίως όμως θα σταλεί το μήνυμα από τον πρωθυπουργό ότι αποτελεί προσωπική του δέσμευση να πάρει σάρκα και οστά η ανάπτυξη στο αεροδρόμιο των 6 χιλ. στρεμμάτων.

Συσκέψεις για το θέμα του Ελληνικού πραγματοποιήθηκαν και χθες με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ πτυχές του, συζητήθηκαν σήμερα και κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Τουρισμού.

Βασικό στοίχημα του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό, είναι μέσα στον Αύγουστο (έως τις 10) να έχουν εκδοθεί και οι τρεις υπουργικές αποφάσεις που αποτελούν βασική υποχρέωση του Δημοσίου και είναι απαραίτητες για να πάρει μπροστά το έργο. Αυτές αφορούν τη ζώνη ανάπτυξης, τη ζώνη πολεοδόμησης -αποτελεί βασικό στοιχείο για τους επενδυτές που διεκδικούν την άδεια καζίνο- και τέλος την ΚΥΑ για το Μητροπολιτικό Πάρκο, η οποία είχε εκδοθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και πρέπει να τροποποιηθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.