ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Ελλάδα για μετανάστευση και ασφάλεια

20:52 - 26 Ιουλ 2019 | Πολιτική
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Ελλάδα για μετανάστευση και ασφάλεια
Σήμερα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η δεύτερη σειρά συναντήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για τα ζητήματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας.

Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια και με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, συζητήθηκαν οι γεωπολιτικές προκλήσεις για την Ευρώπη και την Ελλάδα, η διασυνοριακή και περιφερειακή συνεργασία για τη μετανάστευση, οι προτεραιότητες στα θέματα εσωτερικής ασφάλειας, ο συντονισμός των δράσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση των συνόρων και η επιχειρησιακή στήριξη της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCGA) στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε το επιχειρησιακό κέντρο της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCGA) στην Αθήνα, όπου μαζί με τον Υπουργό κ Πλακιωτάκη ενημερώθηκε για την πορεία των κοινών επιχειρήσεων για την προστασία των εξωτερικών συνόρων.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:01 - 26 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.